REKLAMI GEÇ

PAÜ’de obezite cerrahi kursu

PAÜ’de obezite cerrahi kursu

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, obezite cerrahi kursuna ev sahipliği yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Aralık 2016 Pazartesi, 11:50

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde Laparoskopik Bariatrik Cerrahi Clinical Immersion adıyla Obezite Cerrahi Kursu düzenlendi. İkincisi yapılan kurs, Genel Cerrahi AD. Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Birsen tarafından gerçekleştirildi.

Kursa Türkiye genelinden 6 uzman doktor katıldı. Doç. Dr. Onur Birsen, düzenli olarak yapılan bu kursların gerek üniversite ve toplum sağlığı, gerekse Türkiye genelinde çok yaygınlaşan bu ameliyatlarda görülen problemleri en aza indirebilmek için önemli olduğunu vurguladı.

Her hafta pazartesi günleri obezite cerrahisi hakkında bilinçlendirme toplantıları yaptıklarını da anlatan Doç. Dr. Onur Birsen, obezite hastalarına bu ameliyatlar hakkında bilgi verildiği, obezitenin neden olduğu şeker hastalığı, hipertansiyon, uyku apnesi gibi hastalıkların tedavisinin de mümkün olduğunu kaydetti.

Tip II diyabet hastaları için de şeker hastalığından kurtulmalarını sağlayacak ameliyatlar yaptıklarını dile getiren Doç. Dr. Onur Birsen, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı