REKLAMI GEÇ

Öğretmenlik Mesleğinin Geleceği Konuşuldu

Öğretmenlik Mesleğinin Geleceği Konuşuldu

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde ‘Öğretmenlik Mesleği ve Geleceği’ adlı panel yapıldı. Panele Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, Prof. Dr. Ekber Tomul ve Doç. Dr. Tuncay Akçadağ konuşmacı olarak katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2018 Perşembe, 09:18

Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kazım Çelik’in moderatörlüğünü üstlendiği panelde ilk olarak Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali Ekber Şahin ‘‘Yeni Nesil Öğretmenliğin Muhafazakâr Tarafı’’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.


Katılımcılara öğretmenliğin değişmeyen yönlerini anlatan Prof. Dr. Şahin, Dârülmuallimîn’den Köy Enstitülerine, Köy Enstitülerinden yeni nesil öğretmenliğe bu mesleğin 170 yıllık bir geçmişi olduğunun altını çizdi. Öğretmen eğitimine ilişkin geçmişten günümüze gelen köklü değerlere sahip olunduğunu ifade eden Prof. Dr. Şahin, bu değerlerin doğru tespiti ile yetiştirilen yeni nesil öğretmenlere de doğru yön verilebileceğini söyledi.

Panel, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekber Tomul’un gerçekleştirdiği ‘‘Gelecek ve Değişen Öğretmen Rolleri’’ adlı sunum ile devam etti.

Öğretmenlik mesleğinin değişen yönlerini ele alan Prof. Dr. Tomul, 21.yy yeterlilikleri ve dijital teknolojilere değinerek Öğretmenlik mesleğinde değişimin çok hızlı olduğunu dile getirdi. Hem mesleki anlamda öğretmenliğin hem de öğrencilerin çağımızda hızla değiştiğine değinen Prof. Dr. Tomul, öğrencilerden beklenen becerilerde bir farklılaşma yarattığını ve bunun öğretmenlerin rollerine de yansıdığını ifade etti.

Son olarak, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuncay Akçadağ tarafından ‘‘Hizmet İçinde Öğretmen Yetiştirme’’ konulu sunum yapıldı. Sunumda, son dönemlerde gündeme gelen bir öğretmenin niteliğini nasıl artırabiliriz, neler yapabiliriz algısı üzerinden değerlendirmeler yapan Doç. Dr. Akçadağ, öğretmen yetiştirmede hizmet öncesi eğitim ve hizmet içi eğitim olarak iki yol bulunduğunu söyledi. Hizmet öncesi eğitimdeki açığı kapatmak adına hizmet içi eğitimin önemine değinen Doç. Dr. Akçadağ öğretmeni nasıl yetiştirmeliyiz, geçmişten günümüze taşınan deneyimlerden nasıl faydalanmalı, geleceğe nasıl bir yön çizilmeli gibi konularda görüşlerini aktardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı