REKLAMI GEÇ

PAÜ’de olağan dışı durum tatbikatı

PAÜ’de olağan dışı durum tatbikatı

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) olağan dışı durum… Sağlık Meslek Yüksek Okulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve 112 Acil Sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırladığı “Olağan Dışı Durum Tatbikatı” gerçeğini aratmadı. Tatbikatta, 80 öğrenci görev aldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2015 Cuma, 13:34

PAÜ Sağlık Meslek Yüksek Okulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikler Bölümü İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerinin, 2014-2015 Yılı Geleneksel Triaj Tatbikatı (olağan dışı durum) yapıldı. PAÜ Morfoloji Binası önünde gerçekleştirilen ve 80 öğrencinin görev aldığı tatbikatta, doğal gaz patlaması ve yangın bölümleri gerçeğini aratmadı.

PAÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin Bağcı, Sağlık Meslek Okulu Müdürü Doç. Dr. Yaşar Enli ve Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Özkan,’ın da izlediği tatbikatta, senaryo gereği bir çay bahçesinde meydana gelen doğal gaz patlaması ve ilk yardımla ilgili müdahale canlandırıldı. Patlamada ve sonrasında başlayan yangında yaralananlara ilk müdahaleleri yapıldı, sağlık durumlarının ciddiyetine göre kodlanarak hastanelere sev edildi.

Tatbikatta, sıkça karşılaşılan hasta yakınları müdahalesi de canlandırıldı. 112 acil yardım ekipleri yaralıları kurtarmaya ve ilk müdahalelerini yapmaya çalışırken, yaralı yakınlarının sağlık personeline yaşattığı zorluklara dikkat çekildi.

Yaklaşık bir saat süren tatbikat sonrası değerlendirmede bulunan Program Başkanı Doç. Dr. Sevgi Özkan, “Her yıl mayıs ayında gerçekleştirdiğimiz Olağan Dışı Tatbikatı ile öğrencilerimizi bu tür acil vakaları hazırlıyoruz. Ayrıca, olay yerinde, hasta yakınlarının davranışlarına karşı öğrencilerimizin tavır ve davranışlarını da göz önünde bulundurmaları gerektiğini vurgulamak amacıyla bu tatbikat çok önemli” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı