REKLAMI GEÇ

PAÜ’de türban karşıtları kazandı

PAÜ’de türban karşıtları kazandı

ÜKD ve Özgür Üniversitesi Platformu’nun başlattığı türban konulu imza savaşları sonuçlandı. Yurt çapında toplam 7 bin 532 akademisyen türban karşıtı, 3 bin 549 akademisyen de türban için imza verdi. PAÜ’de ise, türbanın özgür kalmasını isteyenlerin sayısı 24 olurken, türban karşıtlarının sayısı da 76 oldu.

/ DENİZLİHABER / 21 Şubat 2008 Perşembe, 01:00

Uzunca bir süredir gündemi meşgul eden üniversitelerde türbana özgürlük tartışması, yakın zaman önce sanal ortama taşınmış ve türbanın, üniversitelerde kullanılmasının bir özgürlük olduğunu düşünenlerle, gerici ve anti-laik bir sembol olduğunu düşünenler, görüşlerini savunmak için imza kampanyaları başlatmıştı.

Unakıtan’ın sözleri fitili ateşledi

Bunlardan en çok öne çıkan iki isim şüphesiz; üniversitelerde türbana karşı olan ‘Üniversite Konseyleri Derneği’ (ÜKD) ile türbanın özgür kalmasını isteyen Özgür Üniversite Platformu oldu. Kampanyanın gidişatını alevlendiren olay ise türbana hayır demek için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın ÜKD’nin başlattığı imza kampanyasından bahsederken, “40 kişinin sözüyle mi hareket edeceğiz” sözleri oldu. Ve verilen imzaların sayısı, her iki tarafta da binlerle ifade edilecek seviyeye ulaştı.

Akademisyenler türban karşıtı

Şimdi ise bu kampanyalara imza atma süresi sona erdi. Özgür üniversite Platformu’nun türban için akademisyenlerden topladığı imzaların sayısı 3 bin 549 olurken, ÜKD’nin türban karşıtı akademisyenlerden topladığı imzaların sayısı, 7 bin 532 oldu.

Bu kıyasıya imza atışması, haliyle Pamukkale Üniversitesi’nde de yaşandı. PAÜ’den 12 profesör, 5 doçent doktor, 5 yardımcı doçent doktor ve 2 doktor olmak üzere toplamda 24 akademisyen, türbanın üniversitelerde serbest olması için imza verdi. Diğer tarafta ise, 14’ü profesör, 15’i doçent, 25’i yardımcı doçent ve 10’u öğretim üyesi, geri kalanı da okutman, mühendis ve araştırma görevlisi olmak üzere, toplamda 76 akademisyenin türban karşıtı imzaları yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı