REKLAMI GEÇ

PAÜ’den bir ilk daha

PAÜ’den bir ilk daha

183 yıllık tarihi bando, Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası ilk kez Denizlide konser verecek.

/ DENİZLİHABER / 27 Nisan 2010 Salı, 17:54

Pamukkale Üniversitesi ve DESAV tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen 2009-2010 konser sezonu kapsamında, 7 Mayıs Cuma akşamı Pamukkale Üniversitesi’nde öğrenciler için sahne alacak olan topluluk, 8 Mayıs Cumartesi akşamı da EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde Denizlili sanatseverler için, Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Çoksesli Korosu ile birlikte bir konser gerçekleştirecek.

TSK Armoni Mızıkası, 183 yıllık geçmişi ile Türkiye’nin çok sesli müzik toplulukları içerisinde geleneğini aralıksız sürdüren en eski müzik kuruluşu ve tek senfonik bandosu.

1826 yılında II. Mahmut tarafından “Musika-i Humayun” adıyla İstanbul’da kuruldu. Türkiye’de çok sesli müziğin yerleşmesine büyük katkıları bulunan topluluk, 1923 yılında cumhuriyetin kurulması sonrası, Atatürk’ün kültür ve sanat reformunun ilk adımı olarak Ankara’ya getirildi. Topluluk aynı zamanda, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Musiki Muallim Mektebi bünyesindeki gelişimin de temelini oluşturdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası yurt içinde verdiği konserler ile çağdaş ve çok sesli müziğin sevilmesi ve yayılması yolundaki çalışmalarını bugün de sürdürüyor. TSK Armoni Mızıkası yurt dışında verdiği konserlerde ve katıldığı ulusal ve uluslararası festivallerde ülkemizi ve çok sesli müziği başarı ile temsil etmiştir. Topluluğun, Türk Marşları, 2002 Yılı Geleneksel Konseri, Cumhuriyet Konseri, Uluslararası Bellapais Müzik Festivali Konseri, 2006 yılı Geleneksel Konseri ( Atatürk’ün 125. Doğum Yılı ) ve Sevilen Klasikler 2007 adlı yedi adet CD’si bulunmaktadır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı