REKLAMI GEÇ

PAÜ’den hayırsevere isim tarifesi

PAÜ’den hayırsevere isim tarifesi

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç açılışını bu yıla yetiştirmek istediği yeni Araştırma ve Uygulama Merkezi için hayırseverlerden destek istedi. Ardıç yardım karşılığında hayırseverlerin adını hastanenin ünitelerine verecek. İsim tarifesi 25 bin liradan 10 milyon liraya kadar değişiyor.

/ DENİZLİHABER / 7 Mayıs 2010 Cuma, 16:31

Pamukkale Üniversitesi, yeni Araştırma ve Uygulama Merkezi için hayırseverlere ilginç bir teklifle gitme kararı aldı. Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, PAÜ Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından öne sürülen isim sponsorluğu ile hem hayırseverlerin adını yaşatmayı hem de yeni hastanenin bu yıl içinde tamamlanmasını hedefliyor. Kararı kamuoyu ile paylaşan Ardıç, ismini ölümsüzleştirmek isteyen hayırseverler için bir tarife de geliştirdi.

Tarifeye göre en az 25 bin lira bağışta bulunan hayırseverin adı hasta odası ya da yoğun bakım ünitelerine verilecek. Klinik, ameliyathane ya da ünite başına ise 250 bin lira bağış bekleniyor. 500 bin lira ve daha üstü bağışta bulunanların isimlerini daha büyük birimlere verebileceklerini söyleyen Rektör Ardıç, yeni hastanenin 16 katlı kulesine ismini vermek isteyen hayırseverden ise 10 milyon lira talep ettiklerini söyledi. Denizlili hayırseverlerin bugüne kadar eğitim kurumlarına önemli katkılar koyduklarının altını çizen Prof. Dr. Ardıç, Pamukkale Üniversitesi’nin de yeni merkez için şiddetle desteğe ihtiyacı olduğunu hatırlattı.

Toplamda 60 milyon liraya mal olan yeni merkez için sadece 7 milyon liralık bir ihtiyaçları kaldığını söyleyen Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç; “Bu yeni hastanemiz ile yıllık ciromuz yüzde 30 oranında artacak. Ekim sonunda tüm inşaat çalışmaları tamamlanacak olan hastanemizde Kasım’dan itibaren hizmet vermek istiyoruz. Fakat gerekli kaynağı bulamazsak hastanemizin açılışı bir yıl daha ertelenebilir. Bu tüm planlarımızı alt üst eder” dedi. Şu ana kadar 10 ayrı hayırseverden 2.5 milyon lira topladıklarını söyleyen Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç; “Hayırseverlerimizin bizi yalnız bırakmamalarını istiyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi’nin kent içindeki tüm uydu sağlık birimlerini tek çatı altında toplayacak olan yeni merkez 45 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip olacak. Tamamı üç bloktan oluşacak yeni hastane, 16 katlı bir kuleye ve 7’şer katlı iki yay şeklindeki binaya sahip. 9 şiddetinde depreme dayanıklı olarak inşa edilen bina yangın tehlikesine karşı ise son teknoloji ile donatılıyor.

Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Fahri Demirkan, yüzde 80’in üzerinde fiziki gerçekleşmesi sağlanan yeni hastanelerinin 700 yatak kapasiteli olacağını söyledi. Demirkan eski hastanelerden farklı olarak tüm birimlerin tek çatı altında toplandığını hatırlatarak, “Yeni merkezimizde yoğun bakım kapasitemiz artacak, yanık merkezimiz faaliyete geçecek, kan ve kemik iliği ünitesi devreye sokulacak, anjiyo iki üniteye çıkarılacak, organ nakli biriminde ameliyathane ve yatak kapasiteleri artacak, tüp bebek merkezi olacak” dedi. Koğuş sisteminden özel oda sistemine geçildiğinin de altını çizen Başhekim Demirkan; “Odalarımız iki yataklı ya da tek yataklı olacak. Bunun yanı sıra VİP hastalar için özel servisimiz bulunacak” dedi.

Amaçlarının İzmir ve Antalya arasındaki en büyük sağlık merkezini bölgenin hizmetine sunmak olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, “Proje tamamlandıktan sonra çocuk hastanesi gibi uydu hastane ve merkezler inşa etmek istiyoruz” dedi. Yeni merkezin en az 150 niteliksiz personel işe alacağı bunun yanı sıra sağlık personeli ve hekimlere de ihtiyaç duyacaklarını hatırlatan Ardıç; “Merkezimiz faaliyete geçtikten sonra bölge ekonomisine de büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı