REKLAMI GEÇ

PAÜ’den yeni bir etkinlik

PAÜ’den yeni bir etkinlik

PAÜ, uluslararası düzeyde gerçekleştirdiği bilimsel etkinliklere, I. Eser Analiz Çalıştay’ı (EsAn-2010) ile bir yenisini daha ekliyor.

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2010 Salı, 16:10

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı tarafından 22-25 Nisan 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan çalıştaya, ülkemizin farklı bölgelerinden olduğu kadar Macaristan, Polonya ve İngiltere’deki 35 üniversite ve kuruluştan da 150’ye yakın bilim insanı katılacak. Çalıştay açılışı 22 Nisan Perşembe günü saat 15.30’da PAÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik hakkında bilgi aldığımız Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Elçi, eser analizin, kimya, çevre, gıda, sağlık, eczacılık, metalürji, arkeoloji ve kalite kontrol gibi geniş bir alanı kapsadığını belirterek ülkemizde de günlük olarak pek çok amaç için eser analiz çalışmalarının yapıldığını kaydetti.

Prof. Dr. Elçi şunları söyledi: “Şimdiye kadar ülkemizde ‘Eser Analiz’ adı altında kongre, sempozyum veya çalıştay yapılmamıştır. I. Eser Analiz Çalıştayı (EsAN2010) ilk defa uluslararası düzeyde üniversitemizde düzenlenmektedir ve bu durum hem üniversitemiz, hem de kimya bölümümüz için gurur vericidir. Rektörümüz Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç’ın onur başkanlığında, Kimya Bölümü Analitik Kimya AD olarak ulusal bir toplantıdan sonra, iki yıl geçmeden uluslararası bir toplantıya daha ev sahipliği yapacak olmamız bizleri ayrıca mutlu etmektedir. Toplantının devamı konusunda şimdiden Erciyes, Karadeniz Teknik, Adnan Menderes Üniversiteleri talip olmuşlardır. Toplantı üniversitemizin ve Denizli’nin tanıtımı konusunda önemli olduğu kadar üniversitemizin bilimsel çalışmalarına ve saygınlığına katkı sağlayacaktır. Toplantının, genç eser analiz çalışanları için çalışmalarını sunacakları iyi bir platform oluşturacağını ümit etmekteyiz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı