REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrenciler turizm uzmanlarıyla buluştu

PAÜ’lü öğrenciler turizm uzmanlarıyla buluştu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi öğrencileri, turizm sektörünün uzmanları ile bir araya geldi. Paloma Hotel yöneticileri söyleşide öğrencilerin konuğu oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 13:24

PAÜ Turizm Fakültesi’nde, Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencilerinin proje ödevi kapsamında söyleşi düzenledi. Öğrencilerin konukları Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, İnsan Kaynakları Müdürü Ercan Malkoç, Paloma Pasha İnsan Kaynakları Müdürü Ezgi Bal ve Sous Chef Özlem Akgüneş oldu.

Öğrencilerle tecrübelerini paylaşan Paloma Hoteller Koordinatörü Uluc Ali Yenerler, turizm sektöründe önemli olanın devamlılık olduğunu söyledi. Yenerler, “Turizm sektöründeki çalışmalar zorlayarak değil severek ve isteyerek yapılması gerekir. Çünkü bu sektörde çalışmak ekip işidir. İnsanları ve yaptığınız işi seviyorsanız oldukça eğlenceli bir sektör. Turizm; olan pozisyonu ilerletmek, eğlence ve eğitim göz önüne alınırsa gelecek vaat eden bir sektördür. Turizmde çalışmayı uzun dönem için planlıyorsanız devam edin çünkü bu sektörde devamlılık önemli. Özgeçmişlerinizde kısa dönemli tecrübelerinizi bahsetmek yerine sadece uzun dönemli tecrübelerinizden bahsedin. Seçeceğiniz pozisyonda yapacağınız iş ve bu işe uygunluğunuz çok önemli” diye konuştu.

Dubai Staj İçin Çok Uygun
Yurtdışı kariyeri ile ilgili de görüşlerine yer veren Yenerler, “Yurt dışı kariyeri için bu sektörde Kanada ve Avustralya şu an çok olanak sağlayan ülkeler. İngiltere kapalı durumda, Avrupa’da ilerlemek kolay ama akrabalarınız yoksa zor. Dubai 2020’ye kadar iyi bir fırsat fakat sonrasında balon gibi patlayacak. Özellikle staj için Dubai çok uygun. Singapur; dil bilgi ihtiyacı çok yüksek. Dubai’de hala şeriat kanunları geçerli. Kanunlara göre ehil olmayan kalamaz deniyor fakat kalıyorlar. Eğer polis fark ederse hapis cezası var. Alkol ruhsatı veriliyor ancak alkol içmek yasak. Bazı sosyal ağlar bloklu, görüntülü konuşma sadece belirli siteler üzerinden yapılıyor.” diyerek sözlerini noktaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı