REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü öğrencilerden “Cumhuriyet” otomobili

PAÜ’lü öğrencilerden “Cumhuriyet” otomobili

Pamukkale Üniversitesi Denizli Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü öğrencileri, başarılı bir projeye imza attı. Saatte 56 kilometre hız yapabilen ve yüzde yüz yerli parçalar kullanılarak tasarlanan araca “Cumhuriyet” ismi verildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2014 Perşembe, 10:24

Yrd. Doç. Dr. İbrahim Doruk’un danışmanlığında yürütülen otomobil projesi, 15 kişilik bir öğrenci ekibiyle gerçekleştirildi. Proje ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Doruk, “Öğrencilerimizle birlikte daha önce bir otomobil daha yapmıştık. Bu okulumuzun ikinci aracı oldu. ‘Cumhuriyet” adını verdiğimiz aracımız yüzde yüz yerli olarak yapılmış elektrikli bir otomobildir. Üç tekerlekli ve şehir içinde ulaşımı düşünerek planladığımız araç 1.500 liraya mal oldu” dedi.

Proje için yoğun çaba harcayan öğrencileri kutlayan Yrd. Doç. Dr. Doruk, “Elektrikli araçlarımızı geliştirmeye devam edeceğiz. Bahar döneminde yeni elektrikli araç için çalışmalara başlayacağız. Araçlarımızın şehir içi, kampus içi ulaşımda ve özellikle büyük sanayi tesislerinde iç ulaşım ve nakillerde kullanılması için Ar-Ge faaliyetlerine hız vermiş durumdayız. Her döneme bir elektrikli araba üretmek için planlamalarımızı yapmış bulunmaktayız” diye konuştu.

YENİLERİ GELECEK

Cumhuriyet isimli aracın tek şarjda 80 kilometre mesafeye gidebildiğini, 120 kilo yük ve yolcu taşıma kapasitesi bulunduğunu anlatan Yrd. Doç. Dr. Doruk, maksimum 56 kilometre hız yapabildiğini, önümüzdeki dönemde güneş enerjili ve ekolojik malzemelerden yapılmış otomobil üretim ve denemelerini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar

Volkan   -  Bağlantı 16 Ocak 2014, 21:39

Koltuğu belediye otobüslerinden sökmüş galiba arkadaşlar:) Şaka bir yana inşallah daha iyilerini geliştirirler hepsine başarılar dilerim.İsimse süper seçilmiş bazılarına komik gelmiş ama asıl kendileri çok komik.YAŞASIN CUMHURİYET…

selim   -  Bağlantı 16 Ocak 2014, 12:19

arkadaşların şevkini kırmak istemem ama sanki üniversitenin pazarlama bölümüyle istişare etmeden arge yapılmış gibi gözüküyor. cumhuriyet isimli bir araç biraz komik olmuş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı