REKLAMI GEÇ

PAÜ’nün 5 rektöründen 4’ü Acıpayam yöresinden

PAÜ’nün 5 rektöründen 4’ü Acıpayam yöresinden

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) bir ilçe var ki, rektörlüğü başka ilçelere bırakmıyor. O ilçe, 1992 yılında kurulan PAÜ’de bugüne kadar rektörlüğe getirilen 5 isimden 4’ünün memleketi olan Acıpayam.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2016 Pazartesi, 12:51

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin PAÜ’de geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile birlikte 38 akademisyen, özel kalem müdürü ve 2 hemşire gözaltına alındı. Bağcı, Cumhuriyet Savcılığınca alınan ifadesinin ardından, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bu gelişmenin ardından Prof. Dr. Hüseyin Bağcı’yı “yürütülen soruşturmaların selameti” açısından açığa aldı ve yerine Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ı atadı.

denizli-pau-acipayamli-rektorler-arif-aksit

İLK REKTÖR ARİF AKŞİT
Türkiye’de 1992 yılında açılan 22 devlet üniversitesinden birisi olan PAÜ’nün kurucu rektörlüğüne Prof. Dr. Arif Akşit atandı. AP eski senatörlerinden Baha Akşit’in oğlu olan Acıpayam-Yatağanlı Prof. Dr. Akşit, 1998 yılında yürütülen soruşturmalar sırasında görevinden istifa etti.

denizli-pau-acipayamli-rektorler-hasan-kazdagli

PROF. DR. HASAN KAZDAĞLI
Akşit’in ayrılmasının ardından PAÜ Rektörlüğüne bir başka Acıpayamlı isim getirildi. Akanlı olan Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, atamayla geldiği bu görevde dokuz yıl kaldı. Kazdağlı, 1998-2007 yılları arasındaki rektörlük görevinden sonra Ankara’ya döndü.

denizli-pau-acipayamli-rektorler-necret-ardic

FAZIL NECDET ARDIÇ
PAÜ’de rektör olarak görev yapan, Denizlili ve Acıpayam yöresinden olmayan tek isim 2007-2011 yılları arasında görev yapan Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç. Halen PAÜ Tıp Fakültesi’nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Ardıç, Afyonkarahisar’ın Emirdağı ilçesinden.

denizli-pau-acipayamli-rektorler-huseyin-bagci
PROF. DR. HÜSEYİN BAĞCI
PAÜ’de dördüncü rektör olarak görev yapan, FETÖ’nün üniversite yapılanmasıyla ilgili operasyon kapsamında gözaltına alınan ve Cumhuriyet Savcılığınca ifadesinin alınmasından sonra çıkarıldığı mahkemede, “adli kontrol” şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı da daha önce Acıpayam’ın bir köyü olan, 1988’de Serinhisar’ın ilçe yapılmasıyla buraya bağlanan Yüreğirli.

denizli-pau-acipayamli-rektorler-huseyin-bag

PROF. DR. HÜSEYİN BAĞ
PAÜ’de Acıpayalı Rektör geleneği Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile devam etti. PAÜ Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi iken, YÖK’ün Bağcı’yı görevden almasından sonra vekaleten rektörlüğü atanan Prof. Dr. Bağ Acıpayam’ın Çakır Mahallesi’nden.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı