REKLAMI GEÇ

PAÜ’ye yıllık 480 bin TL tasarruf ettirecek taşınma

PAÜ’ye yıllık 480 bin TL tasarruf ettirecek taşınma

Pamukkale Üniversitesi’ni (PAÜ) yıllık 480 bin lira kira giderinden kurtaracak bir çalışma başlatıldı. Depreme dayanıklılıkla ilgili testlerden olumlu sonuç çıkması durumunda Şemikler Yerleşkesi’ndeki fakülteler ve meslek yüksekokulu kent merkezine taşınacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ekim 2016 Salı, 12:00

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, üniversiteye yıllık 480 bin lira tasarruf ettirecek taşınma işlemi için düğmeye bastı. Şemikler Mahallesi Cinkaya Bulvarı’ndaki Üçler Yerleşkesi’nde bulunan Turizm Fakültesi ve İletişim Fakültesi ile Denizli Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun taşınması için farklı alternatifler üzerinde duruluyor.

Bunlar arasında öne çıkan ise Doktorlar Caddesi’ndeki eski hastane binası oldu. Bir ara Diş Hekimliği Fakültesi olarak da hizmet veren binada incelemeler yapılıyor. Depreme dayanıklılık testi sonuçlarına göre karar verilecek.

İLETİŞİM ÖĞRENCİLERİ İİBF’DE DERSE GİRİYOR
İletişim Fakültesi’nin Üçler Yerleşkesi’nde göründüğünü, ancak öğrencilerin PAÜ Kınıklı Kampüsü’ndeki İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi zemin katında derslere girdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Oradaki fakülteler ve yüksekokulun taşınması için değişik alternatifler üzerinde duruyoruz. Henüz netlik kazanmadı. Üst düzey yönetim olarak Doktorlar Caddesi’ndeki eski hastane binasını inceledik. Tüm daire başkanları ve fakülteler ile yüksekokulun yöneticileri katıldı. Deprem dayanıklılık testi değerlerine göre karar verip o bölümleri buraya taşıyacağız” dedi.

YILLIK KİRA 480 BİN TL
Üçler Yerleşkesi’ndeki binaya yıllık 480 bin lira kira ödendiğini kaydeden Prof. Dr. Bağ, taşınma işlemi gerçekleştiğinde yüklü miktardaki kiradan kurtulup tasarruf sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı