REKLAMI GEÇ

Projelerini sergiliyorlar

Projelerini sergiliyorlar

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan protokol kapsamında bilim kültürünün geliştirilmesi amacıyla okullarda yapılan bilim fuarlarının ikincisinde Aydem Fen Lisesi öğrencileri hazırladıkları projeleri sundular.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 16:14

Aydem Fen Lisesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen serginin açılışına Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Denizli Belediye Başkan Vekili Aytaç Turgut, İl Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, AYDEM A.Ş Genel Müdürü Mesut Güzel, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Mehmet Akgün , İl Müdürleri ,TÜBİTAK gözlemcileri, Okul Müdürleri ile çok sayıda davetli veli ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Alp Aslanargun, “Aydem Fen Lisemiz ilimizde yatırımcı ve girişimci olan bir hayırsever işadamımız tarafından yaptırılarak eğitime kazandırıldı. Okulumuz kısa zamanda ilimizin güzide eğitim kurumlarından biri oldu. Önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek ve bununla birlikte üniversiteye geçişteki başarılarından dolayı da Türkiye çapından adını duyuracağına inanıyorum. Sergide emeği geçen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi kutluyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ve diğer protokol üyeleri tarafından sergi açılışı kurdele kesilerek yapıldı.
Daha sonra Vali Yardımcısı Alp Aslanargun ve beraberindeki heyet öğrencilerin hazırladıkları projeleri teker teker gezerek bilgiler aldılar.

2013-2014 Eğitim-Öğretim yılında TÜBİTAK tarafından toplam 1000 okulda TÜBİTAK Bilim Fuarı düzenlenmesi hedeflendi. Projeye Denizli’den 5 okul başvuruda bulundu. Aydem Fen Lisesi 2. TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji başta olmak üzere farklı branşlarda 55 proje sergileniyor. Ayrıca okul öğrencilerinin hazırladığı değişik, ilginç gösteri deneyleri de fuarda sergileniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı