REKLAMI GEÇ

Sahte karneye dikkat!

Sahte karneye dikkat!

Karne günü yaklaştıkça, düşük notu olan öğrenciler, aile baskısından dolayı çareyi sahte karne düzenlemekte arıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Sahte karne düzenleyen öğrenci, milyonda bir bulunur” diye dursun, özellikle de lise öğrencileri başta olmak üzere, sahte karneye başvuran öğrencilerin sayısı hızla artıyor. Bu durumun en büyük nedeni ise, şehrin az gelişmiş bölgelerinde yaşayan halkın, karnelerin sahte olup olmadığının farkına varamaması.

/ DENİZLİHABER / 22 Ocak 2008 Salı, 01:00

Bugünlerde öğle saatlerinde sokağa çıkıp, öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde dolaşan herkesin duyabileceği bir söz sahte karne. Başta liseliler olmak üzere zayıf notu bulunan onlarca öğrenci, aile baskısından kurtulabilmek için, ne yazık ki hiç de doğru olmayan bir yola, sahte karneye başvuruyor. Bu durumu engelleyebilmek için e-karne uygulamasına başvuran Milli Eğitim Bakanlığı’nın yöntemi ise, işe yaramıyor. Çünkü hazırlanan sahte karnelerin, şehrin varoşlarında yaşayan veliler tarafından ayırt edilebilmesi de çok fazla mümkün değil.

‘Öğrencilerin sahte karne düzenleyebilmesi artık çok zor’ diyen Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, karnelerinde düşük not getiren öğrencilerin velilerinin, çocuklarına bu yüzden kötü davranmamasının, sahteciliği engellemenin en etkili yollarından biri olduğunu söyledi. Her öğrencinin başarılı olması gerektiğine ilişkin düşüncelerin çok yanlış olduğunu belirten Mahmut Oğuz, velilere seslendi; “Çocuğunuzun karnesinde düşük not bulunması, onun için hayatın sonu olması anlamına gelmiyor. Bu çocuklara sahip çıkıp, onlara güvendiğimiz takdirde, ikinci dönem bu kötü notlarını düzeltebilirler.”

162 bin 11 öğrencinin karne sevinci

2007–2008 eğitim öğretim döneminin ilk yarısının sonlarına geldiğimiz şu günlerde, 162 bin 11 öğrenci, karne alacak olmanın heyecanını yaşıyor. Uzun ve zorlu bir dönemin sonunda çalışmalarının meyvelerini toplayacak olan bu öğrencilere, onlar için büyük fedakârlıklarda bulunan velilerine ve her türlü sıkıntısını göz ardı ederek dürüst ve başarılı öğrenciler yetiştirmeye çalışan yaklaşık 9 bin 500 öğretmene, DENİZLİHABER ailesi olarak biz de başarılar diliyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı