REKLAMI GEÇ

Şikayete karşı tehdit iddiası

Şikayete karşı tehdit iddiası

Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi’ne giden oğlu Baran Devacan Çobanoğlu’na okul idaresi tarafından Kur’an-ı Kerim ve Siyer derslerinden birini tercih etmesi için psikolojik baskı uygulandığını ileri süren baba Volkan Çobanoğlu, 147 veli hattından Milli Eğitim Bakanlığı’nı arayarak şikayet etmek istediğinde telefondaki görevlinin kendisine “Kimlik bilgileriniz deşifre edilebilir” tehdidinde bulunduğunu ileri sürdü. Çobanoğlu, oğluna da okul idaresi tarafından, “Sen okulu karıştırmaya mı geldin?” diyerek psikolojik baskı yapıldığını iddia etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2014 Perşembe, 16:40

Denizli’de özel bir bankada veznedar olarak çalışan Volkan Çobanoğlu, Acıpayam Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde eğitim gören oğlu Baran Devacan Çobanoğlu’nun seçmeli ders olarak Kur’an-ı Kerim veya Siyer (Peygamberin Hayatı) derslerini alması için psikolojik baskı uygulandığı gerekçesiyle mücadele başlattı.

ÖNCE OKUL İDARESİNE DİLEKÇE YAZDI
Çobanoğlu, okul idaresine yazdığı ilk dilekçesinde, Oğlu Baran Devacan Çobanoğlu’nun kendi hür iradesi ile seçmeli ders olarak “Uluslararası İlişkiler” dersini tercih ettiğini ancak okul idaresinin baskısı ile Kur’an-ı Kerim dersini almak zorunda bırakıldığını bunun düzeltilmesini istedi. Ancak olumlu cevap alamadı. İkinci dilekçesini İadeli Taahhütlü olarak yeniden okula gönderdi. Okul idaresinin yanlış uygulamalarını düzeltmelerini ve Kur’an-ı Kerim öğretmeninin derslerde AKP ve Recep Tayyip Erdoğan propagandası yaptığı gerekçesiyle uyarılmasını istediği dilekçesine yanıt alamayan baba Çobanoğlu, “Ben oğlumun hür iradesi ile tercih ettiği Uluslararası İlişkiler dersini seçmeli ders olarak almasını istiyorum. Okul idaresi yeterli sayıda öğrenci yok gerekçesiyle sınıf açmadı. Oysaki 25 öğrencinin tercih ettiğini biliyorum. Ayrıca Kuranı Kerim öğretmeninin sınıfta AKP ve Recep Tayyip Erdoğan’ın propagandasını yapması ise kabul edilebilir değil” dedi.

“MEB TEHDİT ETTİ” İDDİASI
Tüm itirazlara rağmen okul idaresinden olumlu bir yanıt alamayan Çobanoğlu, 147 nolu telefon hattından arayarak konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’na şikayette bulunduğunu söyledi. MEB’de görüştüğü kişinin kendisine tehdit içeren sözler sarf ettiğini ileri süren Çobanoğlu, “MEB’in veli şikâyet hattını aradığımda telefondaki görevli, normalde böyle bir uygulama olmamasına rağmen 3 kere teyit ederek kimlik bilgilerimi istedi ve ‘Yarın, bir gün şikayetiniz hakkında yasal süreç işlerse sizin için sorun olabilir’ diyerek tehditkar konuştu. Benim şikayetçi olmamamı istediler” diyerek konuşmayı özetledi.

“OĞLUM DA OKUL İDARESİNDEN AZAR İŞİTİYOR”
Oğlu Baran Devacan’ın da okul yöneticilerinin sözlü şiddetine maruz kaldığını söyleyen Baba Çobanoğlu, “Oğlumun sınıfında 10, tüm okulda 25 kişinin Uluslararası İlişkiler dersini seçtiğini biliyorum. Buna rağmen kadro yok diye sınıf açılmadı. Bizim sorunu basına taşımamızdan rahatsız olan okul idaresi öğrenciye psikolojik baskı uygulamaya başladı. Okul müdürü oğlumun yanına gelerek, ‘Sen okulu karıştırmaya mı geldin? 50 kişi de olsanız bu sınıfı açmayacağım anlamıyor musun?’ sözleriyle psikolojik baskı uyguluyor. Bu öğrenci 14 yaşında. Okul bahçesinde, arkadaşlarının yanında böyle davranılması doğru mu?” dedi.

MİLLİ EĞİTİM GERİ ADIM ATTI
Konunun basına yansımasının ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden arandığını belirten baba Çobanoğlu, “Milli Eğitim Müdürlüğü aradı. Kaymakamlığın onayı ile 6 öğrenci de olsa Uluslar arası İlişkiler sınıfının açılacağını belirttiler. Şimdi bekliyoruz. Biz mücadelemizde haklı olduğumuzu gördük. Bu yalnızca bizim değil, Türkiye’de binlerce ailenin sorunu imiş. Ayrıca, seçmeli ders sorunu TBMM’ne de gelecek. CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, arayıp TBMM başkanlığına konuyla ilgili soru önergesi vereceğini belirtti. Bu gelişmeler bizleri mutlu etti. Seçmeli ders sorunu bir an önce çözümlenmeli. Öğrenciler Kur’an-ı Kerim ve Siyer Derslerini tercih etmek zorunda bırakılmamalı” diye konuştu.

Yorumlar

volkan çobanoğlu   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 16:14

Görüşlerinizi gerek telefonla, gerek internette vakit ayırarak bildirme cesareti gösteren herkese teşekkürler. Kıvılcım lazımmış, biz başlattık. Sizler ateşi harlayacaksınız. Saygılar.

İsmail Hakkı KUŞ   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 15:09

Volkan yoldaş sonuna kadar yanındayım.

aydın   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 13:40

müdürler önümüzdeki günlerde mülakata girip müdürlük vizesi alacakları için bunlar normal . bu dersleri seçtiremeyenleri müdür yapmazlar . onun için o dersleri seçtirmek zorundalar yoksa koltuk gider .

irfan   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 11:32

Secmeli derste yüce dinimizı ve alemlere rahmet peygamberimizi ögretmeye kalkışıyorlar.ögrencilere bırakın onlar bilir ne ögreneceklerini .daha orta ögrenimde ne olacak 2 saat din dersi 50 yaşına gelsin hele o zaman bakar gerekirse ögrenir degilmi.

Hasan TURGUT   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 09:57

Dün aynı konu ile ilgili bende okula gittim.Önce öğretmen istediğiniz dersleri kimse seçmedi falan filan geveledi, dilekçeleri görmek istiyorum deyince de hükümet böyle istiyor bizim yapacağımız bişey yok dedi.Şimdi bu çocuklardan ilerde ne beklersin

Mert KANAT   -  Bağlantı 10 Ekim 2014, 09:53

Aşağı yukarı bütün okullarda aynı durum.Bende çocuğum için matematik ve yabancı dil seçmiştim, okuldaki öğretmenler çocuğa dilekçeyi yeniletip benim yerime imza attırıp siyer dersi ile spor seçtirmişler.Amaç cahil toplum yetiştirmek.

Volkan   -  Bağlantı 9 Ekim 2014, 22:00

Adaşım davanızda yanınızdayım.Yalnız olmadığınızı bilin…

mustafa kemal   -  Bağlantı 9 Ekim 2014, 19:41

kendi çocuklarını fransada AMARİKADA YABANCI DİL EN İYİ OKULLARDA OKUDUR VATANDAŞA FAKİRE GELİNCE DİN EGİTİMİ OKUDUR O KADAR İYİDE NEDEN KENDİ ÇOCUKLARI YABANCI OKULDA OKUR BU GENÇ ULUSLAR HALKLA İLİŞKİLER İSTEMİŞ BAŞKADA VARMIŞ İSTEYEN TEHDİT NİYE

Yaşar Demirtaş   -  Bağlantı 9 Ekim 2014, 18:19

Volkan Bey haklısınız,yapabileceğimiz bir şey olursa sonuna kadar yanındayız.İleri demokrasinin ileri aşaması demek ki,işte bu, yani illede dayatma, illede ego tatmini, illede Cumhuriyet’le hesaplaşma.

ibram   -  Bağlantı 9 Ekim 2014, 17:04

bu lise müdürü kime yaranacak yagcılık yapacak çocuklarımız en ileri egitim görmesini istiyoruz batıla yer vermeyelim VOLKAN ARKADAŞ DAVANDA HAKLISIN SENİ TÜM GAYRETİMLE DESDEKLİYORUM din ayrı devlet işi ayrı illaki her çocuk İMAMMI olacak!!!!!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı