REKLAMI GEÇ

Sınav başarısı için tüyolar

Sınav başarısı için tüyolar

Psikolog Cengiz Türkmen, sınav kaygısını aşmanın mümkün olduğunu, bunun için yapılması gerekenlerin başında istikrarlı bir çalışma programı uygulamak gerektiğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Aralık 2015 Cuma, 09:49

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Eğitim İçin El Ele” projesi kapsamında YGS ve LYS’ye girecek öğrenciler için “Sınav Kaygısı Semineri” düzenledi.

denizli-buyuksehir-belediyesi-sinav-kaygisi-ic

Üniversite sınavlarına hazırlanan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, 45 eğitmen ve 280 öğrencinin katılımıyla Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirildi.

Psikolog Cengiz Türkmen, verdiği seminerde, YGS ve LYS’ye girecek öğrencilere hazırlık dönemiyle ilgili yapması gerekenleri anlattı, önerilerde bulundu. Başarıya giden yolların doğru çalışma stratejisiyle açılabileceğini vurgulayan Türkmen, sınav kaygısıyla baş etmenin mümkün olduğunu söyledi.

Başarı için öncelikle istikrarlı bir çalışmanın önem taşıdığının altını çizen Türkmen,”Başarısız öğrenci yoktur. Kendini keşfetmemiş, özgüven eksikliği olan öğrenciler vardır. Başarılı olmak için de istikrarlı çalışmanız gerekiyor. İstikrarlı bir program yapmazsanız çalışma sisteminiz sizi istediğiniz noktaya taşımaz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı