REKLAMI GEÇ

Sınavlarda yaşananlar etkili oldu

Sınavlarda yaşananlar etkili oldu

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Denizli’de yaptığı açıklamada, türban ve açık ilköğretim sınavlarında takkeli, şalvarlı ve kara peçeli öğrencilerin sınavlara alınmasının, AKP’yi kapatma davası ile karşı karşıya bıraktığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2008 Perşembe, 01:00

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKP’nin kapatılması için hazırlanan iddianamede de yer alan türban ve açık ilköğretim sınavlarında takkeli, şalvarlı ve kara peçeli öğrencilerin sınavlara alınmasının, AKP’yi kapatma davası ile karşı karşıya bıraktığını belirtti.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Yüksel Adıbelli, milletvekilleri Ve Milli Eğitim Bakanı’nın mecliste ettiği yemine sadık kalmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Çelik’in, göreve geldiği tarihten itibaren kadrolaşmaya yönelik atamalar yaptığını belirten Genel Başkan Adıbelli “6 yıllık görev sürecine bakıldığında laik Cumhuriyet ile sorunlu olan insanlar, soruşturma geçiren insanlar, yüzleri kapalı eşleriyle atamaları yapılmıştır. YÖK Başkanı da göreve geldiğinde türban meselesini ortaya atarak türban sorununu gündeme getirmiştir” dedi. Merkezi Sınav Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğin, Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen açık lise ve ilköğretim sınavlarında türbanlı, takkeli ve kara çarşaflı öğrencilerin sınavlara alındığını belirten Genel Başkan Adıbelli “Eğitim-İş olarak bu konuyu yargıya taşıdık ve iptal ettirdik. Ama bakanlığın, valililiklere bilgi vererek türbanlı öğrencilerin sınavlara alınmasını ve giyimine bakılmamasını isteğini öğrendik. Eğitim-İş olarak tüm milli eğitim müdürlükleri ve valiler hakkında da suç duyurusunda bulunduk.13 Nisan tarihinde 13-14 bin atamanın kadrolaşma adına yapıldığını gözlemleyerek yargıya gittik ve yargı bizleri haklı bularak bunu iptal etti” dedi. Yaşanan bu gelişmelerin yanında, iktidar partisinin insanların birliği ve bütünlüğü için ayrım yapmaması gerektiğini belirten Adıbelli, AKP’nin kapatılması konusunda yargının vereceği her karara saygılı olacağını belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı