REKLAMI GEÇ

Sizin de bir anaokulunuz olsun

Sizin de bir anaokulunuz olsun

Okul öncesi eğitimde, okullaşma oranının artırılması için hayırseverlerden destek istendi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul öncesi eğitim konusunda yapılan çalışmaları ‘Benim de bir anaokulum olsun’ sloganıyla sürdürdüklerini belirtti. Denizli’de 20 olan anaokulu sayısını, 60’a çıkarmak hedefleniyor.

/ DENİZLİHABER / 8 Mart 2008 Cumartesi, 01:00

Denizli’de okul öncesi eğitimde, okullaşma oranının artırılmasına, hayırseverlerin destek olması istendi. Polisevi’nde yapılan toplantıda, hayırseverlere okul öncesi eğitimin önemi ve bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Toplantıya, Vali Canpolat’ın yanı sıra, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mithat Ekici, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı ve Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Daire Başkanı Nurettin Konaklı, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve hayırsever işadamları katıldılar.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında insan beyninin yüzde 70’inin 0-4 yaş arasında geliştiğini belirterek okul öncesi eğitim konusunda çalışma başlattıklarını belirtti. Bu çalışmanın sloganının “Benim de bir anaokulum olsun” olduğunu belirten Mahmut Oğuz her mahalleye, her ilçeye hatta yeterli çağ nüfusu olan her beldeye bir anaokulu yapmak olduğunu belitti.

           

Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürü Remzi İnanlı da okul öncesi eğitimin öneminin ülkemizde geç anlaşıldığını belirterek, “Okul öncesi eğitimle birlikte öğrencilerin ileriki yaşlarda daha fazla başarı elde etmesi ve olumlu davranışlar içerisinde olması sağlanıyor. Araştırmalara göre bu eğitimi alan insanlar almayanlara göre hayatta daha başarılı oluyorlar. Bu yüzden okul öncesi eğitimde okullaşma oranımızı üst oranlara çıkarmamız gerekiyor. Çocuklarımızın geleceğini düşünüyorsak, okul öncesi eğitime öncelik vermeliyiz” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’de konuşmasında Denizli Belediyesi olarak eğitim konusunda kendilerinden ne istendiyse yapmaya çalıştıklarını söyledi. Zeybekci, “Okul öncesi eğitim yaşındaki çocuklarımızı eğiterek toplumumuza daha başarılı bireyler kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda desteklerimiz devam edecek” dedi.

Hayırsever işadamları da konunun önemini bildiklerini belirterek Okul Öncesi Eğitimde nasıl katkı yapabileceklerini değerlendirecekleri dile getirdiler.

Vali Canpolat da konuşmasında hayırseverlerin şu ana kadar birçok alanda maddi ve manevi destekte bulunduklarını belirterek, “Denizli, eğitimde hayırseverlerimizin de desteğiyle çok önemli bir noktaya geldi. Birkaç senedir bu başarıyı hep beraber görüyoruz. Ancak ülkemiz yeni bir açılımın içine girdi. Devletimiz gerek meslek liseleri konusunda gerekse okul öncesi eğitim anaokulları konusunda çok önemli açılımlar sağlamaya çalışıyor. Okul öncesi eğitimin, ilköğretimin bir parçası olması ve zorunlu hale getirilmesi planlanıyor. İlimizde 20 civarında olan anaokulu sayısını 50’lere 60’lara; yüzde 30’luk okullaşma oranını da yüzde 75’lere çıkarmak istiyoruz. 60 bin civarında eğitim dışında kalan çocuğumuzu eğitim içine almak istiyoruz. Hayırseverlerimizin, sivil toplum örgütlerinin ve kurumların maddi ve manevi desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Denizli’yi okul öncesi eğitimde de diğer alanlarda olduğu gibi ülkemizde en üst sıralara taşımak istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı