REKLAMI GEÇ

STAJER ÖĞRENCİLERE 1000 LİRA MAAŞ

STAJER ÖĞRENCİLERE 1000 LİRA MAAŞ

Pamukkale Üniversitesi öğrencileri Denizli İŞKUR ile yapılan protokolle, staj dönemleri boyunca ön lisans ve lisans öğrencileri aylık 1000 lira gelir elde edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2015 Çarşamba, 10:40

Pamukkale Üniversitesi ve Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında “Yükseköğrenim Öğrencilerine Yönelik İşbaşı Eğitim Programı” protokolü imzalandı. Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun, Honaz MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Karadeniz ve yetkililer katıldı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, bu protokolle Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işsizlerin mesleki deneyimlerinin arttırılmasına ve teorik bilgilerinin uygulama yapılarak geliştirilmesine yönelik uygulanan işbaşı eğitim programlarından, yükseköğretim öğrencilerinin de istenen düzeyde yararlanması ve gerek zorunlu, gerekse isteğe bağlı stajlarının bu kapsamda gerçekleştirebilmelerinin amaçlandığını söyledi. Bağcı, ön lisans ve lisans öğrencilerinin bu programa başvuru yapabileceğini kaydetti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Feridun Giresun ise, programa katılan üniversite öğrencilerinin zorunlu stajlarını bu program aracılığıyla yapma şansına sahip olduğunu, program süresine bağlı olarak katılımcılara net asgari ücret düzeyinde (1.000 TL) gelir elde etme imkanı verildiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Bağcı ve Giresun protokolü imzaladı.

PROGRAMIN SÜRESİ NE KADAR?
İşbaşı Eğitim Programının en fazla 160 fiili gün olarak düzenlendiği bilgisi verilerek program günde en az 5, en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla, haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanacağı bilgisi verildi. Bunun yanı sıra İl Müdürlüğü veya Hizmet Merkezince uygun görülmesi halinde vardiyalı olarak çalışılan işyerlerinde normal mesai saatleri dışında da program düzenlenmesi mümkün olduğu vurgulandı.

PROGRAMIN İŞVERENE FAYDALARI
İşverenler, programa katılan işsizlere ve üniversite öğrencilerine işi öğreterek istihdam etmek istedikleri kişiyi işbaşında görme ve mesleki deneyim ve becerilerinin gelişip gelişmediğini gözlemleme şansına sahip olacak ve bu sayede doğru işçiyi seçme imkanına kavuşacağı ifade edilerek program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün olmayacağı belirtildi.

İSTİHDAM DURUMUNDA SAĞLANAN TEŞVİKLER
31.12.2016 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programını tamamlayan; 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olanlardan program sonrasında üç ay içinde işe alınması durumunda, işe alan işverenler imalat sanayi sektöründe faaliyet gösteriyorsa 42 ay, diğer sektörlerde faaliyet gösteriyorsa 30 ay süre ile SGK işveren primi İşsizlik Sigortası Fonundan karşılanacak.

Ayrıca işverenler 30.06.2015 tarihine kadar başlayan işbaşı eğitim programlarına katılan kişileri işe almış olurlarsa 42 aylık süre 48 aya; 30 aylık süre ise 36 aya uzamaktadır.

30 yaşından büyüklerin istihdam edilmesi durumunda ise, katılımcının cinsiyetine göre 6 aydan 30 aya kadar işveren sigorta primi İŞKUR tarafından karşılanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı