REKLAMI GEÇ

SÜRÜCÜ KURSLARINA UYARI

SÜRÜCÜ KURSLARINA UYARI

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sürücü kurslarının, mevzuatlar doğrultusunda çalışmalarını yürüterek, daha dikkatli ve titiz olmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2010 Pazartesi, 18:19

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sürücü kurslarının sahipleri ile Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda toplantı yaptı. Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sürücü kurslarının mevzuatlar doğrultusunda çalışmalarını yürüterek daha dikkatli ve titiz olmalarını istedi. Oğuz, il genelinde faaliyet gösteren 50 sürücü kursunun, kendi aralarında örgütlenerek işbirliği yapmalarını ve kalitelerini yükseltmelerini, haksız rekabete meydan vermemelerini istedi. Oğuz, “Sürücü kurslarının kendi binaları dışında, kendisini sürücü kursu elemanı gibi tanıtan bazı kişilerin, işyerlerinde, fabrikalarda, kahvehanelerde, parklarda ucuza ehliyet vermek vaadiyle, sadece nüfus cüzdanı fotokopisiyle; sürücü kursunda hiç derse girmenize gerek yok’ diyerek, sınavlara girmenin yeterli olduğunu söyleyip, sürücü kursuna kayıt yapmak istedikleri yönünde müdürlüğümüze duyumlar gelmektedir. Ehliyet almak isteyen kişilerin sürücü kurslarının binalarına gidip, sürücü kursunu yerinde görerek, sadece kimlik fotokopisiyle değil, Sürücü Kursları Yönetmeliği’nde belirtilen diğer evraklarla birlikte, kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Sürücü kurslarına devam mecburidir. Sürücü adaylarının direksiyon eğitimleri B sürücü belgesi almak isteyenlerde 20 saat, E sürücü belgesi almak isteyenlerde 45 saat direksiyon eğitimi görmek zorunludur. Sürücü kurslarında yazılı sınav ücreti 40 TL, direksiyon sınav ücreti de ortalama 20 TL ödenmesi gerekir. Bu ücretlerin dışında her hangi bir ad altında başka bir ücret yoktur. (Sınavlardan kaldı, sınavlara girmedi vb.). Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sürücü sertifikası almak isteyen kişilerin mağdur olmamaları için bu konulara çok dikkat etmeleri gerekmektedir” dedi.

Denizli’de sürücü kursu sayısının artması nedeniyle; kurslar arasında hizmet farklılığının oluştuğunu belirten Mahmut Oğuz, “Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iyi ve kaliteli hizmet veren kursların yanındayız ve onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Çünkü özel öğretim kurumlarını istihdam kaynağı olarak da görüyoruz. Ancak yasalara, yönetmeliklere ve genelgelere uygun davranmayan sürücü kurslarını da sık sık denetleyerek sürücü adaylarına kaliteli eğitim vermelerini sağlamaya devam edeceğiz. Yasalara uygun hareket etmeyen sürücü kursları hakkında da daha önce yaptığımız gibi yasal işlemler yapacağız” dedi.

Daha sonra Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa ÖZEVCİMEN sürücü kurslarında yapılan uygulamalar hakkında bilgi vererek değişen Standartlar Yönergesi ile açıklamalar yaparak kurumlarını yeni Standartlar Yönergesi’ne uygun hale getirmelerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı