REKLAMI GEÇ

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nden tepki

Şuurlu Öğretmenler Derneği’nden tepki

Şuurlu Öğretmenler Derneği Denizli Şube Başkanı Halil Akpınar, Eğitim-İş’in Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinlikleri eleştirmesine tepke gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Ekim 2016 Pazartesi, 11:34

Dernek Başkanı Akpınar, “Camiler Haftası” dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak olarak yaptığı kutlama etkinliklerinden rahatsız olunmasına, öğrencilerin cami ziyaretlerine karşı çıkarak dini değerlerimize suç işliyormuş havası yaratılmasına anlam veremediklerini söyledi.

Akpınar, “Ülkemizde 1986 yılından günümüze 1-7 Ekim tarihleri arasında icra edilen Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeyrek asra yakın zamanda kutlanmaktadır. Malumunuz bu ülkenin kurucu değerleri tarafından; 3 Mart 1924 tarihinde Şer’iye ve Evkaf Vekâleti kaldırılarak yerine Diyanet İşleri Başkanlığı kuruldu. Anayasanın 136. maddesinde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kuruluş amaçları belirlenmiştir. Özel kanunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevleri ise ‘İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmektir’ olarak açıklanmıştır. Anayasal bir kuruluş olan Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumun genelinde yürüttüğü faaliyetler ışığında, takdire şayan hizmetler yer almaktadır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülkenin en hayati ve resmi kurumları olduğunu dile getiren Akpınar, “Bu iki kurumun yürüttüğü projeler sayesinde, çocuklarımızın daha kaliteli ve sahih bilgiler öğrenmesi neticesinde çağdaş ve akılcı donanıma sahip olması kimleri ürkütüyor? Diyanet İşleri Başkanlığımızın ‘Din konusunda toplumu aydınlatmak’ vazifesini yerine getirmeye çalışıyor. Bu amaçla çocuklarımızı doğru, sahih bir dini öğreten başkanlığının bu faaliyetine karşı çıkmak, FETÖ ve FETÖ gibilere yardımcı olmak anlamına geldiğinin farkında mıdır? Bu kişiler, Diyanet İşleri Başkanlığımızın toplumu kitap okuma alışkanlığını teşvik etmesinden mi rahatsızlar? Bu kutlu haftada yapılan çalışmalara dil uzatarak geleceğimizin emanetçisi olan çocuklarımızı kötü emellerine alet ederek, iki resmi güzide kurumumuza dil uzatarak hedef saptırılmaya çalışılması çok manidardır. Çünkü, 15 Temmuz tarihinde bu millete silah çeken FETÖ örgüt üyelerinin yargılama süreçlerine geçildiği bir ortamda “Laiklik Elden Gidiyor” mesajları verilerek gündemin üstü örtülmeye çalışılması düşündürücüdür. Bizler, Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak yürüttüğü “’Cami ve Kitap’ ana teması etrafında çeşitli etkinliklerle yapılacak olan çalışma programını yürekten destekleyerek, başarılar diliyoruz” dedi.

Yorumlar

mehmet ocak   -  Bağlantı 10 Ekim 2016, 13:37

eğitim işe bir cevap verilmeliydi güzel doyurucu bir açıklama olmuş şuurlu öğretmenler derneği başkanına teşekkür ederiz.Allah razı olsun

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı