REKLAMI GEÇ

TALİMATI KİM VERDİ?

TALİMATI KİM VERDİ?

Türkiye türban yasalaşıyor mu diye tartışırken, Denizli’de hafta sonu yapılan Açık Lise sınavlarına bırakın türbanlılar, kara çarşaflı, hatta takke ve şalvarlılar bile hiçbir engelle karşılaşmadan alındı. Peki okul idarecilerini zor durumda bırakan “alınsın” talimatını kim verdi?

/ DENİZLİHABER / 28 Ocak 2008 Pazartesi, 01:00

İlimizde geçtiğimiz hafta yapılan, Açık İlköğretim Okulu sınavlarında yaklaşık 40 öğrencinin, ilk etapta türbanlı oldukları gerekçesiyle sınava alınmaması ve Sınav Yürütme Komisyonu Başkanı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin tarafından alınan karar ile ikinci oturuma türbanlı girmesi Eğitim-İş Denizli Şubesi’nin tepkisine neden oldu.

Bu hafta sonu yapılan Açık Lise Sınavlarında ise türbanlı öğrencilerin yanı sıra, çarşaflı, takke ve şalvarlı erkek öğrenciler de sınava alındı. Yapılan uygulama ile Anayasa’nın Kılık Kıyafet yönetmeliğinin 2,4,10,14 ve 153. maddelerinin çiğnendiği düşüncesi gerekçesiyle geçtiğimiz hafta Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi, Sınav Yürütme Komisyonu yetkilileri, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin ve öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarına türbanlı fotoğraflarını koyduğunu ileri sürdükleri yetkililer hakkında Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Telefona çıkmadı

Konuyu sormak için bugün gün boyu telefonla ulaşmaya çalıştığımız İl Sınav Yürütme Kurulu Başkanı Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, nedense bir türlü telefonlara çıkmadı. Sekreterinin makamında olduğunu söylemesine rağmen çeşitli gerekçelerle muhabirimizin telefonunu yanıtsız bırakan Ertekin, yine sekreteri aracığılıyla muhabirimiz Ümit Bilgiç’i arayacağını söylemesine rağmen geri dönmedi. Bu durum sınavlara yasalara aykırı olduğu halde kılık kıyafet kanunu hiçe sayan kişilerin niçin alındığını, okul idarecilerine bu yaptırımın kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair şüpheleri körükler nitelikteydi.

İktidara güveniyorlar

Hafta sonu yapılan Açık Lise Sınavlarında türbanlı öğrencilerin bu kez engelle karşılaşmadan içeri alınması ve bunun yanında iki okulda bazı erkek öğrencilerin şalvar ve takkeli olarak sınava girmesinin suç olduğu söyleyen Eğitim- İş Sendikası Denizli Şube Başkanı Dikmen Onat, Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’na konuyla ilgili olarak yeniden suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. Türbanlı kızların ve şalvar ve takkeli öğrencilerin okullara alınmasının iktidardan alınan bir güç olduğunu açıklayan Onat “Yargı kararı olmasına rağmen böyle olması iktidardan alınan bir güçtür” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı