REKLAMI GEÇ

TİN: EN BÜYÜK BÜTÇE MİLLİ EĞİTİME AYRILDI

TİN: EN BÜYÜK BÜTÇE MİLLİ EĞİTİME AYRILDI

Ak Partili vekil Tin, Eğitim Bir Sen ziyaretinde hükümetin en bütçede en büyük payı eğitime ayırdığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Kasım 2017 Cumartesi, 11:38

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Eğitim Bir Sen’e ziyaret gerçekleştiren Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin hükümetin 2018 yılı bütçesinde en önemli paya Milli Eğitim’in sahip olduğunu kaydetti. Toplumu ayakta tutan temel gücün eğitim olduğunu vurgulayan Tin, gelişim ve büyümenin temelini eğitimin oluşturduğunu kaydetti.

Ak Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana eğitime bütçeden en büyük payı ayırdığını iddia eden Tin, “Eğitim bütçemiz 2018 yılında bütçe giderlerinin yaklaşık yüzde 18’ine denk gelecek şekilde 134 Milyar 727 Milyon TL olarak belirlendi. Eğitim bizim için son derece önemli. Tabi öğretmen sayısının artışı da en fazla bizim hükümetimiz zamanında gerçekleşti. Şuan görev yapan 3 öğretmenimizden 2’si AK parti döneminde göreve başlatıldı. Bununla birlikte öğretmenlerimizin eğitimleri, gelişimleri ve benzeri konularda titizlikle takip edildi. Hedefimiz Öğretmenlerimize daha iyi haklar sağlamak” dedi.

Eğitim Bir-Sen Denizli Şube Başkanı KazımTefçi “Geleceğimizin inşasında, çocuklarımızın geleceğe yönelik hazırlanmasında öğretmenlerimizin rolü büyük” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı