REKLAMI GEÇ

Tıp öğrencilerinden YÖK’e faks

Tıp öğrencilerinden YÖK’e faks

“Yarım doktor olmak istemiyoruz” diyen Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)Tıp Fakültesi öğrencileri, YÖK Başkanlığı’na faks göndererek, 2015-2016 yılı tıp fakültesi kontenjanının 180’den 75’e düşürülmesini istedi. Öğrencilere, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem de destek verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2015 Perşembe, 16:05

Yüksek Öğretim Kurulu tarafından yapılan düzenleme ile PAÜ Tıp Fakültesi’nin hazırlık bölümünün kaldırılması ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılı kontenjanını 180 olarak belirlenmesi ile 1.sınıf öğrenci sayısının 294 yükseldi.  PAÜ Tıp Fakültesi’nin fiziki şartlarının elvermeyeceğini, eğitim kalitesinin düşeceğinden endişe eden öğrenciler, YÖK Başkanlığı’na faks göndererek, kontenjanın 180’den 75’e düşürülmesini talep etti.

denizli-tip-fakultesi-ogrencilerinden-faks-eylemi-ic-1jpg
TABİP ODASINDAN DESTEK
PAÜ Kampusu karşısındaki bir kırtasiyeden faks göndererek tıp fakültesi öğrencilerinin eylemine destek veren Denizli Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Gökhan Önem, “Tıp eğitimi, alanının doğrudan insan ve insan hayatı olması nedeniyle hem hassas hem de uzun bir eğitim sürecidir. Tıp eğitimi sadece teorik eğitimden ibaret değildir. Ay8nı zamanda yoğun laboratuar ve klinik uygulamalar gerektiren bir eğitim sürecidir. Hiçbir alt yapı çalışması yapılmadan kontenjanın 180 olarak açıklanmasıyla 294 öğrencinin bir sınıfta eğitim görmesi, verilecek eğitimin kalitesini ciddi şekilde düşürecektir. Bu nedenle Denizli Tabip Odası olarak YÖK tarafından ilan edilen 180 kişilik Tıp Fakültesi kontenjanının 75’e indirilmesini talep ediyoruz” dedi.

denizli-tip-fakultesi-ogrencilerinden-faks-eylemi-ic-2
“YARIM DOKTOR OLMAK İSTEMİYORUZ”
YÖK’e faks göndererek tıp fakültesi kontenjanının 180’den 75’e düşürülmesini isteyen öğrenciler adına açıklama yapan Halkçı Sağlık Topluluğu Başkanı ve PAÜ Tıp Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Nazlı Çetin, “Kontenjanın yükseltilmesi ve hazırlık sınıfının kaldırılmasıyla ilgili en büyük sorunu 1.sınıf öğrenciler yaşayacak. 294 öğrenci bir sınıfta eğitim alacak. PAÜ Tıp Fakültesi’nde 150’şer kişilik 3 amfi vardır. 2.ve3.sınıfların 200’er mevcutlarına ek 300 öğrenciye amfiler yetersiz kalır. Bizler yarım doktor olmak istemiyoruz. Anne ve babalarımız da endişeli. Onlar bizim eğitim masraflarımızı doktor olalım diye karşılıyor. Yarım doktor olmamız için değil” diye konuştu.

denizli-tip-fakultesi-ogrencilerinden-faks-eylemi-ic

“SAĞLIK HERKESİ İLGİLENDİRİYOR”
PAÜ Tıp Fakültesi’nde yaşanan kontenjan sıkıntısının yalnızca öğrencileri değil herkesi yakından ilgilendirdiğini de vurgulayan Çetin, “Fakslı eylemimize herkesin destek olmasını isteriz. Çünkü sağlık herkesi ilgilendiren bir konu” diyerek destek çağrısında bulundu. Öğrencilerin “180 olan kontenjan sayının 75’e indirilmesini talep ediyorum” yazılı dilekçelerin faks ile YÖK Başkanlığına göndermesinin ardından eylem sona erdi.

SES’TEN EYLEME DESTEK
Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer de yaptığı açıklama ile tıp fakültesi öğrencilerine destek oldu. Göçer açıklamasında, “Kontenjan değişikliği ile nitelikli tıp eğitimi,insanımıza verilecek ‘eşit, nitelikli, parasız ve ulaşılabilir sağlık hizmetini’ doğrudan etkileyecekler” ifadesini kullandı.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı