REKLAMI GEÇ

Tolga Ünlü’nün Akıllı Eğitim Robotu çok beğenildi

Tolga Ünlü’nün Akıllı Eğitim Robotu çok beğenildi

Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı proje Fatih Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde ikinci oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Kasım 2018 Perşembe, 13:06

Ankara’da 2-3 Kasım tarihlerinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Fatih Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ne Denizli Cumhuriyet Lisesi Öğrenciler’nin çalışmaları damga vurdu. Cumhuriyet Lisesi zirveye fizik öğretmeni Atike Buket Serdaroğlu önderliğinde hazırlanan “TeachBot: Akıllı Eğitim Robotu” ile katıldı.

Proje ekibi başkanı Tolga Ünlü, zirvedeki sunumunda robotik kodlama panelinde katılımcılara akademik bildiri olarak sunduğu projeyi anlattı. Ünlü’nün sunumu dinleyiciler tarafından büyük beğeni kazandı. Açıklamada görüşlerine yer verilen proje danışmanı fizik öğretmeni Buket Serdaroğlu, ekip başkanlığını yürüten öğrencisi Tolga Ünlü’nün, inovatif projeler konusunda çok başarılı olduğunu belirtti.

Türkiye’nin kalkınması için son teknolojiyi takip etmeye devam edeceğini söyleyen Tolga Ünlü ise “Dünyaya ihraç edebileceğimiz ürünler geliştirmek gerekiyor. İleride daha büyük projeler geliştirmek ve büyük işlere imza atmak istiyorum” dedi.


Diğer taraftan lise öğrencilerinin projesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Netmarble oyun firmasınca düzenlenen Bambu Hızlandırma Programı dalında yapılan değerlendirmede, ikinci oldu. Öğrencilerin başarılı projesi ayrıca okullarına Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen Gençlik Projeleri Destek Programı-1’in Yenilikçi Fikirler kategorisinde 17 bin lira hibe kazandırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı