REKLAMI GEÇ

Türbanlı öğrenciler yine içeri alındı

Türbanlı öğrenciler yine içeri alındı

Geçtiğimiz hafta yapılan Açık Öğretim Sınavlarında ilk oturumda içeri alınmayıp ikinci oturumda, Sınav Yürütme Kurulunun aldığı kararla sınavlara giren türbanlı öğrenciler, bu hafta sonu yapılan Açık Öğretim Sınavlarında ise sorgusuz sualsiz sınavlara girdiler.

/ DENİZLİHABER / 26 Ocak 2008 Cumartesi, 01:00

Geçtiğimiz hafta yapılan Açık Öğretim Sınavlarında türbanlı öğrencilerin ilk oturumda içeri alınmaması ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin’in kararı ile türbanlı öğrencileri ikinci oturuma alınması tepki ile karşılanmıştı. İlk tepki Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Dikmen Onat’tan gelmişti. Onat yaptığı açıklama ile türbanlı öğrencilerin türbanlı olarak içeri alınmasının kılık ve kıyafet yönetmeliğine aykırı olduğunu dile getirmiş ve devlet yetkililerinin suç işlediğini iddia etmişti. Açıklamasında konuyla ilgili olarak yetkilileri göreve çağıran ve Cuma günüde Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Eğitim-İş Sendikası, idarecilerin kanunları çiğnediğini söylemişti.

Türbanlılar bu haftada sınava girdi

Bu hafta sonu yapılan Açık Öğretim Sınavlarında bu kez türbanlı öğrenciler sorgusuz sualsiz sınavlara alındılar. Sabah saatlerinde sınava girecekleri okullara gelen türbanlı öğrenciler, türbanlarıyla okul kapılarından girerek sınavlara katıldılar. Hiçbir engel ve zorlama ile karşı karşıya kalmayan öğrenciler, girişte yapılan güvenlik aramasının ardından okulunun içine girdi ve sınav salonlarına girdi. Cumhuriyet Lisesinde ise bazı öğrencilerin şalvar ve peçeli şekilde girdiği iddia edildi.

Eğitim-İş’ten tepki

Sınavlara girecek türbanlı öğrencilerin alınmasını kural tanımayan bir hükümet tarafından yapıldığını belirten Eğitim-İş Sendikası Şube Başkanı Dikmen Onat: “ İşte hepinizin gördüğü gibi iktidar yaptığı uygulamalarla kural tanımaz bir yol izlemekte. Adaleti, yargıyı tanımayan bu hükümet okullara ve eğitime de el uzattı. Bugün yapılan sınavlarda türbanlı öğrenciler yine başları örtülü bir şekilde sınavlara girdiler. Bazı okullarda ise peçeli, şalvarlı kişilerin sınavlara katıldığı duyumlarını da aldık. Bu konularını da değerlendirerek gerekeni yapacağız. Bu emri ve yetkileri kimler veriyorlar. Artık bu kural tanımazlığa hayır dememiz lazım.”dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı