REKLAMI GEÇ

TÜRK EĞİTİM SEN’DE İSTİŞARE TOPLANTISI

TÜRK EĞİTİM SEN’DE İSTİŞARE TOPLANTISI

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, sendikanın ilçe temsilcileriyle bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mart 2015 Pazar, 13:32

Sendika binasında gerçekleştirilen toplantıda sorunlar ele alındı. Toplantıda konuşan Türk Eğitim Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, “Memurun iş güvencesinden rahatsız olan mevcut yapı 7 Haziran’da yeniden iktidarını devam ettirme noktasında bir onay alırsa, devlet memurluğu kavramı elimizden gitti demektir” dedi.

“UYANIK OLUN”
Bütün kamu çalışanlarını uyanık olmaya çağıran Demirtaş, “Sendikal tercihler keyfi bir şekilde yapılamaz. Eğer kamu çalışanları siyasi görüşü, ideolojisi ne olursa olsun, sendikal tercihlerini amirinin baskısıyla günü birlik menfaat kaygıları ile ortaya koyuyorsa, kamu çalışanları iş güvencesini kaybedecek demektir. Artık anlaşılmıştır ki; Kamu çalışanlarını iş güvencesiz hale getirmek bu iktidarın dönülmez bir projesidir. 7 Haziran’da siyasal iktidar yeniden iktidarını devam ettirme noktasında bir onay alırsa, devlet memurluğu kavramı elimizden gitti demektir. Hele ki, Anayasa’nın 128. Maddesini değiştirme gücünü elde etmeleri durumunda, bizi iş güvencesiz hale getireceklerinizi artık gizlemiyorlar. Buna karşı sadece kararlı bir sendikal mücadeleyle dur denilebilecektir. Bizim hakkımızı bizden başka kime koruyamaz” diye konuştu.

“TUZAĞIN FARKINDA OLUN”
Kamu çalışanlarının kendilerine kurulan tuzağın farkında olmasını her fırsatta dile getiren Demirtaş, şunları söyledi: “Devlet memurluğu kavramının ortadan kaldırılmaya çalışıldığını, iş güvencesiz bir çalışan modeli oluşturulmak istendiğini biliyoruz. Memurlarımızın büyük bir kısmı durumun farkında değil, bizim mezarımızı kazıyorlar, bizler de mezarımızı kazanlara gül veriyoruz. Eğer iş güvencesiz olmak istemiyorsanız, sendikal tercihlerinizi ona göre ortaya koymalısınız. Türkiye Kamu-Sen olarak kaybetmemek için elimizden gelen gayreti sarf etmeye hazırız. Ek zam eylemi yapıyoruz. 4 Nisan’da ‘Ek Zammımı Unutma İş Güvenceme Dokunma’ mitingi yapacağız. Bizler sesimizi kısmayacağız, kamu çalışanlarının ve milletimizi tehdit eden tüm olayların üzerine gideceğiz. Hep birlikte aklınızı başınıza alın diyeceğiz. Gelin hep birlikte 4 Nisan 2015’de Ankara’yı sallayalım. Bu ülke kimsenin babasının çiftliği değil; bizim vatanımız. Benim haklarımı kimse tırpanlayamaz. İster Başbakan, ister Vali, ister İl İlçe Müdürü olsun, kim olursa olsun her makamın yetkileri kanunlarla sınırlanmıştır. Bu ülkenin her ferdinin kanunlar dâhilinde göğsünü gere gere yaşama hakkı vardır. Bu hakkımızı kimseye teslim etme niyetinde değiliz. ”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı