REKLAMI GEÇ

Türk Eğitim-Sen’den yönetici atamasına tepki

Türk Eğitim-Sen’den yönetici atamasına tepki

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programına katılmadıkları halde belge alan 35 kişiyi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) cezalandırdığını, Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ise cezalandırılan 4 kişiyi idareci olarak atadığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2018 Pazar, 15:52

Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan, MEB tarafından ceza verilen kişilerin yönetici olarak atanmalarına tepki gösterdi.

“SAHTEKARLIK GÖRMEZDEN GELİNDİ”
TES Şube Başkanı Erdoğan, ceza alan kişilerin yönetici olarak atanmalarına anlam veremediklerini belirterek, “Motorlu Taşıt Sürücüleri Direksiyon Eğitimi Sınav Sorumluluğu Kurs Programına katılmadıkları halde belge alan 35 kişi ve sahte belge işinin içinde olan dönemin şube müdürü için MEB tarafından verilen cezaların uygulanmasını talep etmiş, Türk Eğitim Sen Denizli şubesi olarak olayın takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Talebimiz doğrultusunda belgeler iptal edildi, 35 kişiye uyarı cezası verildi, ayrıca dönemin şube müdürü görevden alıdı ve öğretmen olarak kadrosu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçirildi. Buraya kadar MEM görevini yerine getirmiştir. Fakat işin buradan sonraki kısmında yine akla mantığa sığmayan uygulamalar görmekteyiz. Milli Eğitim Müdürlüğü 35 kişiden 4’ünü yaptıkları sahtekârlığı görmezden gelerek idareci olarak görevlendirmiştir. Y.Ş. ve F.A. müdürlük, S.T. ve F.D. ise müdür yardımcılığı görevlerine uygun gören Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ne yapmaya çalıştığını anlamış değiliz” dedi.

“BU NE YAMAN ÇELİŞKİ”
Milli Eğitim yetkililerini yanlıştan dönmeye çağıran Erdoğan, “Şube müdürünün görevden uzaklaştırıldığı soruşturmanın hemen akabinde, olayın adli boyutu neticelenmeden bu 4 kişinin idareci yapılması başlı başına bir çelişkidir. İşlenen suç şube müdürlüğü yapmaya engel teşkil edecek kadar ağırken, okul müdürlüğü veya müdür yardımcılığı yapmaya nasıl engel olamaz? Ayrıca daha önce ortaokulda müdürlük yaparken hakkında verilen bir dilekçeyle soruşturma geçirdiği bilinen idareci bu atamayla başka bir ortaokula müdür yapılarak cezalandırılmış mı oluyor, yoksa ödüllendirilmiş mi? Organize bir şekilde evrakta sahteciliğin kitabını yazmaya kalkan bu şahıslar nasıl idarecilik yapabilecekler, hangi yüzle “EDEP” projesinden bahsedebileceklerdir? Bunların idareci olarak kalması hem okullarında görev yapan öğretmenler, hem öğrenciler hem de veliler için zuldür. Bunların bırakın idarecilik yapmayı öğretmenlik yapmaları bile etik değildir. Olayın ortaya çıktığı zamanlarda İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve Atama Şube Müdürleriyle konuyu konuştuğumuzda bu düşüncelerimizde bize hak verdiklerini ifade etmişlerdi. Öyleyse bu şahısların arkalarında başka güçler mi vardır? Eğer böyle bir durum söz konusu ise bu güçlerin kimler olduğunu bilmek isteriz. Yok, eğer bir yanlışlık söz konusu ise sorumlu yöneticilerimizin biran önce bu yanlıştan dönmeleri ve bahsi geçen şahısların atamalarını iptal ederek hatalarını düzeltmeleri gerektiğini hatırlatırız” diye konuştu.

Yorumlar

Ali Kemal   -  Bağlantı 10 Eylül 2018, 15:31

Ben Emre Bey’i cesareti dolayısıyla kutluyorum. Fakat bu cesaretin kendisine pahalıya mal olabileceğini de belirtmek istiyorum. Yapılanlar dediği gibi evrakta sahtecilik vs büyük suç.

eren20   -  Bağlantı 10 Eylül 2018, 09:32

Özellikle MEB gibi kurumlarda vizyon eksikliği var.Kurumda her türlü adaletsizlık ve hukuksuzluk dizboyu iken.Değerler eğitiminden bahsedilmesi tam bir aymazlıktır.MEB ilk önce il müdürlerini değiştirmeli.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı