REKLAMI GEÇ

TÜRK İŞARET DİLİ ÖĞRENİYORLAR

TÜRK İŞARET DİLİ ÖĞRENİYORLAR

Pamukkale Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (PADAM), Denizli İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Çelebioğlu ve ona çevirmenlik yapan oğlu Ufuk Çelebioğlu uluslararası öğrencilerin konuğu olarak bir sunum yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2014 Salı, 12:09

Öğrencilerin büyük ilgisini çeken sunumda işitme engellilerin iletişim çabası ve Türk İşaret Dili anlatıldı. Uluslararası öğrencilerin yeni öğrendikleri işaret diline ait beden dili hareketlerini uygulamaktan büyük keyif aldıkları gözlendi. Türkçe ile yeni tanışan PADAM öğrencileri Türk İşaret Dili sunumunu büyük bir ilgiyle izledi.

denizli-padam-ogrencileri-turk-isaret-dili-ic

Sunum sonunda Dernek Başkanı İbrahim Çelebioğlu ve çevirmeni Ufuk Çelebioğlu’na teşekkür belgelerini veren PADAM Müdürü Doç. Dr. Mustafa Sarıca, PADAM öğrencilerinin hızlı ve verimli Türkçe öğrenmekteki sırrının bu ve benzeri etkinlikler olduğunu anlattı.

Türkçenin yalnızca derslerde değil, yaşamın paylaşıldığı doğal ortamlarda ve etkinliklerde kazandırıldığını ifade eden Sarıca, her hafta Cuma gününün PADAM’da etkinlik günü olduğunu ve öğrencilerin yaşayarak Türkçe öğreneceklerini ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı