REKLAMI GEÇ

Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı yapıldı

Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı yapıldı

Türkiye Felsefe Kurumu Derneği’nin organize ettiği Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı Denizli’de yapıldı. Öğrencilerin, yaratıcı düşünmesi ve araştırma ruhunu geliştirmeyi amaçlayan olimpiyatta, Aydın, Isparta ve Uşak’tan gelen öğrenciler ağırlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2017 Pazar, 08:45

22.’si düzenlenen ‘Türkiye Liseler Felsefe Olimpiyatı’ 11 merkezde (Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Denizli, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Mersin ve Samsun) aynı anda gerçekleştirildi. Olimpiyatların Denizli ayağı İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde düzenlendi. Olimpiyata Aydın, Afyon, Isparta ve Uşak’tan gelen öğrenciler ağırlandı.

Uluslararası düzeyde ilk kez 1993 yılında Bulgaristan, Romanya, Polonya, Türkiye ve Almanya’dan öğretmenlerin girişimleriyle gerçekleştirilen Felsefe Olimpiyatı, Türkiye’de 1996 yılından bu yana ulusal düzeyde yapılıyor.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğrencileri Denizli’de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti. Oğuz, “Altı yıldır Denizli’de yapılan bu ulusal yarışmada Denizli’li öğrenciler önemli başarılara imza atmışlardır. Türkiye Liselerarası Felsefe Olimpiyatının Denizli’de yapılması, öğrencilerin bu dalda başarılı olmalarının kapılarını açılmıştır. Son 4 yıldır İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nin etkinliği kusursuz organize etmesi başarıda önemli faktördür. Bu yıl yarışmaya ilimiz ve çevre illerden 44 lise katıldı. Katılımcı sayısı bakımından İstanbul, Ankara, İzmir’den sonra Denizli gelmektedir. Bu sonuç Felsefe camiasında ilimiz için önemli bir prestij kaynağıdır” dedi.

Etkinliğin kapanış bölümünde katılımcı okul, öğretmen ve öğrencilere Felsefe Olimpiyatı Katılım Sertifikası, madalyası ve plaketleri verildi.

Programda İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi müzik topluluğu tarafından dinleti sunuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı