REKLAMI GEÇ

Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi

Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi

PAÜ, Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Nisan 2018 Çarşamba, 12:02

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ile Denizli Otizm Derneği arasında imzalanan protokol imzalandı. PAÜ, Türkiye’nin ilk otizm dostu üniversitesi oldu.

İmza törenine, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Denizli Otizm Derneği Başkanı Dudu Karaman Dinç ve Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik katıldı.

Otizm farkındalık ayında otizm dostu üniversite protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu Rektör Prof. Dr. Bağ, ‘Üniversite olarak Denizli Otizm Derneği ile birlikte yapacağımız çalışmalarla otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatında fark yaratacağımıza inanıyoruz’’ dedi. Otizmli birey sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Bağ, bu alandaki en büyük sıkıntının yetersiz insan kaynağı olduğunu da sözlerine ekledi.

İmzalanan protokolde, otizmli bireylerin ve ailelerinin eğitimi, psikososyal destek hizmetleri sunulması konusunda işbirliği yapmak, otizmli bireylerin toplumla bütünleşmesi için Denizli Otizm Derneği’nin ve/veya PAÜ’nün gerçekleştireceği seminer, çalıştay, konferans vb. etkinliklerin düzenlenmesinde üniversitenin ve Denizli Otizm Derneği’nin olanaklarından uygun olduğu takdirde faydalanmak, otizmli bireylere ve ailelerine yönelik verilecek eğitimlerin organize edilebilmesi için gönüllülerin, eğitimcilerin, terapistlerin bir araya gelebileceği sistematik çalışmalar yapılabilmesi için işbirliği yapmak ve Pamukkale Üniversitesi’nin gerçekleştirmeyi planladığı otizmle ilgili etkinliklerde Denizli Otizm Derneği ile işbirliği yapılması amaçlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı