REKLAMI GEÇ

Türkmenistan’dan PAÜ’ye ödül

Türkmenistan’dan PAÜ’ye ödül

PAÜ Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam, Mahtumkulu Firakî ile ilgili yaptıkları çalışmalarından dolayı Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından ödüllendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2018 Cumartesi, 09:29

Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği tarafından Dikmen Vadisi Türkmenistan Parkı’nda yapılan Mahtumkulu Firakî’yi anma etkinlikleri çerçevesinde bir dizi tören gerçekleştirildi.

Törende Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soner Sağlam’a Mahtumkulu Firakî ile ilgili yaptıkları çalışmalarından dolayı Türkmenistan Büyükelçiliği tarafından ödül verildi.

Çalışma ekibi olarak Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, Prof. Dr. Ali Duymaz, Doç. Dr. Berdi Sarı, Prof. Dr. Nergis Biray, Doç. Dr. Hamiye Şibil Duran, Dr. Öğrt. Üyesi Soner Sağlam, Uzm. Emrah Yılmaz birer birer kürsüye çağrıldılar ve plaketleri sayın büyükelçi İshankuli Amanlyev tarafından takdim edildi. Amanlyev, eserlerin hazırlanmasında emeği geçen, alın teri akıtan bilim adamlarını kutlayarak sözlerini sonlandırdı.

Törenin sonunda Türkmenistan Ankara Büyükelçiliği tarafından Türkmen pilavı ikram edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı