REKLAMI GEÇ

Uğurlu Evim, eğitimde çığır açıyor

Uğurlu Evim, eğitimde çığır açıyor

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ve Türk Telekom grup şirketleri Avea, TTNET ve Sebit’in ortak çalışması olan ‘Uğurlu Evim’ isimli özel eğitim paketi, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda tanıtıldı.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2010 Salı, 16:11

Lise ve üniversiteye hazırlıkta 42 yıldır öğrencilerini başarıya taşıyan Uğur Dershaneleri, Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom grup şirketleri Avea, TTNET ve Sebit işbirliğinde, Uğurlu Evim Projesi’ni başlatıyor. “Uğurlu Evim” Projesi’yle Türkiye’nin her tarafına erişilebilir bir eğitim ağı kurarak derslik, ulaşım, sağlık ve iklim koşullarından dolayı ortaya çıkabilecek tüm olumsuzlukları ve eğitim kesintilerini sona erdirmek ve ülkemizin eğitimde en büyük eksikliklerinden biri olan fırsat eşitliğini sağlayabilmek hedefleniyor.

Türkiye’nin bu kapsamdaki ilk online-mobil eğitim platformu Uğurlu Evim Eğitim Paketi ile internet üzerinden sesli ve görsel ders anlatımlarının yanı sıra, canlı eğitimler ve rehberlik hizmetleri veriliyor. Türk Telekom grup şirketleri Avea, TTNET ve Sebit’in üstün teknolojik altyapılarıyla gerçekleştirilen proje, ülkemizin önde gelen eğitim kurumu Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bünyesinde yer alan Uğur Dershaneleri ve Bahçeşehir Kolejleri’ndeki yüzlerce deneyimli öğretmen ve rehberlik uzmanının ortak çalışmaları ile hayata geçiriliyor.

İlköğretim ve lise olmak üzere iki ayrı tipte sunulan Uğurlu Evim Eğitim Paketi içinde; Sebit tarafından geliştirilen TTNET’in interaktif eğitim paketi Uğurlu Vitamin ve Uğurlu Vitamin Canlı Ders ile Avea tarafından sunulan Türkiye’nin ilk ve tek öğrenciye özel, eğitim amaçlı GSM markası Uğurcell bulunuyor.

Uğurlu Evim Projesi’nin, Denizli Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında konuşan Uğur Dershaneleri Genel Müdürü Kaya Aydın, “Uğur Dershaneleri olarak, Türkiye’nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom grup şirketleri Avea, TTNET ve Sebit ile yaptığımız işbirliğiyle uzun vadeli, sürekli geliştirilecek ve eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacak bir proje başlattık” dedi.

Eğitimciler ile Türk Telekom ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililerin katıldığı tanıtım toplantısında konuşan Aydın, “Ülkemizin gelişmesinde hayati önem taşıyan eğitimde fırsat eşitliği, sadece fiziki imkânların geliştirilmesiyle değil aynı zamanda teknolojinin etkin bir şekilde kullanılmasıyla sağlanabilir. Eğitim konusundaki 42 yıllık tecrübemizi, Türk Telekom’un grup şirketlerinin teknolojideki deneyim ve bilgi birikimleriyle birleştirdik. “Uğurlu Evim” Projesi ile Türkiye’nin her noktasına erişebilecek bir eğitim ağı kurmayı hedefliyoruz. Başarının kendiliğinden oluşan bir olgu olmadığını biliyor, bu proje ile Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencilerimizin her zaman yanında ve onların en büyük destekçisi olduğumuzu bilmelerini istiyoruz” dedi.

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’na özel olarak Uğurlu Evim’i geliştiren Sebit’in Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer, “Sebit olarak 22 yıldır sürekli geliştirdiğimiz Vitamin ile 2009 yılında “En iyi online eğitim çözümü” (CODIE), “Dünyanın en iyi içerik hizmeti” (WCA) gibi son derece prestijli ödüller kazandık. Şimdi Vitamin’in, öğrencilerin istedikleri zaman istedikleri yerden öğretmenleriyle canlı dersler yapabileceği, sorularını birebir sorabileceği uygulamalarla ve çeşitli iletişim olanaklarıyla genişletilen yeni nesil platformuna adım atıyoruz. Bunun ilk uygulamasını da Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarıyla işbirliği içinde Uğurlu Evim projesinde hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da Vitamin’de dünyanın en ileri eğitim teknolojilerini ilk olarak uygulamaya ve öncelikle Türkiye, ardında da dünyadaki eğitim sistemine katkıda bulunmaya devam edeceğiz ” dedi.

Uğur Dershaneleri Genel Müdür Yardımcısı Turgay Polat, “Uğurlu Evim Eğitim Paketi benzersiz bir eğitim destek projesidir. Uğurlu Evim Eğitim Paketi ile artık eğitimde kesinti olmayacak. Ülkemizin herhangi bir bölgesinde bulunan bir öğretmen başka bir bölgedeki öğrencilere Uğurlu Vitamin ile ders anlatabilecek. Öğrenciler sevdikleri bir ortamda evlerinden öğretmenleri ile canlı dersler yapabilecek, soru sorabilecek, deneme sınavı yapabilecek. Öğretmen verdiği ödevleri kontrol ederek, öğrencilerin evde ders çalışmalarını takip edebilecek. Veliler ise öğrencilerinin ders çalışması ve sonuçları hakkında bilgi sahibi olabilecek. Uğurlu Evim Eğitim Paketi öğrenci, öğretmen ve velinin eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarına 7/24 çözüm üretebilecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı