REKLAMI GEÇ

Uluslararası Öğrenci Treni Denizli’ye de uğradı

Uluslararası Öğrenci Treni Denizli’ye de uğradı

İlk geçen yıl gerçekleştirilen ve bu yıl da düzenlenen “Uluslararası Öğrenci Treni” etkinliği için yola çıkan yabancı uyruklu 40 öğrencinin duraklarından birisi de Denizli oldu. Öğrenciler, Pamukkale’yi ve Hierapolis Antik Kenti’ni gezdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Eylül 2016 Perşembe, 12:55

Bu yıl 26 Eylül’de yola çıkan ve yarın sona erecek olan gezi kapsamında trenle Denizli’ye gelen öğrenciler, UNESCO’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale’ye gitti. Travertenlere hayran kalan ve bol bol fotoğraf çektiren öğrenci grubu, Hierapolis Antik Kenti’ni de gezdi. Akşam da düzenlenen söyleşide gazeteci yazar Abbas Güçlü ile bir araya geldi.

uluslararasi_ogrenci_treni-ic

Arjantin’den Kamboçya’ya, Uzakdoğu’dan Afrika ülkelerine uzanan geniş bir coğrafyadan Türkiye’ye gelerek üniversite eğitimi alan öğrenciler, tren turuyla Türkiye’nin tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinme fırsatı buluyor.

Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığınca (YTB), Türkiye bursları kapsamında gerçekleştirilen “Uluslararası Öğrenci Treni” etkinliğinin tanıtım açısından önemli olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı