REKLAMI GEÇ

Umul: Zam değil düzenleme yaptık

Umul: Zam değil düzenleme yaptık

Yeni eğitim-öğretim yılının en çok konuşulan konularından biri de Servisçiler Odası’nın öğrenci servis ücretlerine yaptığı yüzde 70 zam oldu. Velilerin tepkisini çeken zamma Servisçiler Odası’ndan açıklama geldi. Oda Başkanı Ahmet Umul, “Biz bu düzenlemeyi birçok okulda tam gün eğitime geçilmesi nedeniyle, servislerin sefer sayısı düşeceği için yaptık. Ancak ücret konusunda servisçilerle veliler uzlaşabilirler. Buna biz karışmayız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2014 Pazartesi, 15:13

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servis ücretlerine yapılan artış velilerin tepkisini çekti. Veliler ücretlerin yüzde 70’e varan oranlarda arttığını ileri sürerek tepki gösterdi. Bu yıl, 18 ve 21 koltuk kapasiteli 500 öğrenci servisi ile hizmet vereceklerini açıklayan Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul, velilerin servis ücretlerine zam yapıldığı yönündeki eleştirilerine de cevap verdi. Başkan Ahmet Umul, ücretlerde zam değil, düzenleme yapıldığını savundu.

Geçtiğimiz yıllarda bir çok okulun ikili eğitim-öğretim yaptığı için bir öğrenci servisinin 4 okula öğrenci taşıma imkanı olduğunu ve bazı kaçak servis şoförlerinin çok sayıda öğrenciyi daha ucuza taşıdığını belirten Umul, “Bu yıl, öğrenci servislerine bir kalite getirdik. Bundan sonra şoförler koltuk sayısının dışında öğrenci alamayacak. Ucuza taşımak için fazla öğrenci taşınmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu yıl bir okula, bir apartmana ve bir sokağa birden fazla servis aracı giremeyecek. Böylelikle, trafik sorununu da çözmüş olacağız” diye konuştu.

“ZAM YAPMADIK”
Her yıl servis ücretlerine yüzde 8 oranında zam yapıldığını ancak bu yıl bunu da yapmadıklarını belirten Umul, “Geçen yıl bir öğrenciyi 140 liraya taşıyorduk. Yine öğle yapıyoruz. Ancak kısa mesafeler ile ilgili olarak düzenleme yaptık. Koltuk sayısından fazla öğrenci taşınması konusunda kısıtlama getirdik. Aynı zamanda, biz bu kararı alırken okullarda tam gün eğitime geçileceğini düşünerek aldık. Bu da servislerin sefer sayısını düşüreceği için esnafın zarar etmemesi de gerekiyor. Yine de üyelerimizle-veliler anlaşabilir. Bizim belirlediğimiz tavan ücretten aşağıya öğrenci taşınmasına yönelik bir yaptırımımız yok. Ancak belirlenen tavan fiyatın üzerinde bir ücret talep edilirse o zaman müdahale edebiliyoruz. Ve kesinlikle fazla yolcu alınmayacak, her koltukta emniyet kemeri mutlaka olacak. Bu yıl kesinlikle kaliteden ödün vermeyeceğiz” dedi.

Yorumlar

deniz   -  Bağlantı 16 Eylül 2014, 08:15

Evet mantıklı fiyatın 2,5 katına varan teklifler geliyormuş. Bir çok veli kart çıkartıp toplu ulaşımı tercih ediyor.

yazıklar olsun   -  Bağlantı 15 Eylül 2014, 21:53

insanların çoğunluğunun asgari ücretle geçindiği ülkemizde insanların çocuklarını evinden uzak yerlere-ilçelere puan sistemi diye yerleştirdiniz. 2 çocuğu olan maaşının yarısını servise verecek.yazıklar olsun sizede eğitim sisteminizede

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı