REKLAMI GEÇ

URFODU’ya Denizli damgası

URFODU’ya Denizli damgası

Denizli İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması’nda (URFODU)birincilik ve ikincilik ödüllerini kazandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2014 Perşembe, 09:30

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen URFODU, 14 ülkeden 15 bin 345 öğrencinin katılımı ile yapıldı ve yarışmaya Denizli damgasını vurdu. Yarışmada birincilik ve ikincilik ödüllerinin sahibi olan İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri, Denizli’nin gururu oldu.

İki aşamalı yapılan yarışmada İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nden 37 öğrenci Almanca, İngilizce,biyoloji, matematik ve coğrafya alanlarının tamamında final yarışmasına katılmaya hak kazandı.9. sınıf öğrencileri Kemal Bacak 98 puanla 1. derece diploma ve altın madalya, Merve Şahin ise 97 puanla 1. derece diploma ve gümüş madalya kazanma başarısı gösterdi.

Başarılı öğrenciler İl Milli eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’u ziyaret etti. Ziyarete İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün, projeyi hazırlayan Almanca öğretmeni Emine Özkan, İngilizce öğretmenleri Ayşen Akgün ve Emine Evren Değer Korkmaz, birinci olan öğrenci Kemal Bacak, ikinci olan öğrenci Merve Şahin katıldı.

Öğrencilerinin aldıkları başarıdan dolayı gurur duyduklarını belirten İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Hayrullah Akgün “Uluslararası proje ve yarışmaların eğitimin kalitesine yaptığı katkı büyük. Bunda emeği geçen başta öğretmenler olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Başarılarımızı yasa ve yönetmeliklerin çizdiği bilimsel yöntemler ışığında arttırmak en büyük gayemizdir” dedi.

“EĞİTİMDE MARKA ŞEHİR OLDUK”
Denizli’nin eğitimde marka şehir olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Oğuz ise, “Eğitimin her alanında öğrencilerimiz büyük başarılara imza atıyorlar. Öğrencilerimizin bu başarılarının arkasında başta öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve ailelerimizin büyük katkısı var. Buradan eğitimin tüm kademesinde görev alan çalışma arkadaşlarıma katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Uluslararası yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum. Bu başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, konuşmasının ardından öğrencilere madalyaları takarak ve başarı belgelerini verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı