REKLAMI GEÇ

Vali Karahan: “Teknoloji bağımlılığıyla mücadele el birliği ile verilmeli”

Vali Karahan: “Teknoloji bağımlılığıyla mücadele el birliği ile verilmeli”

Vali Hasan Karahan, çocukların ve gençlerin okullarından arta kalan zamanlarının büyük bölümünü teknoloji başında geçirdiğine dikkat çekti, “Bu mücadele yalnızca okullarda olmaz. Velileri de içine alıp, topyekün mücadele etmeliyiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Nisan 2018 Perşembe, 13:02

Vali Hasan Karahan Saime Aslan Anaokulu’nda düzenlenen “Bilinçli Teknoloji Kullanımı” konulu toplantıya katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, şube müdürleri ve öğretmenlerin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Karahan, eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu vurguladı.

Vali Karahan, “Günümüzde çocuklarımız okullardan arta kalan vakitlerini maalesef teknolojiye bağımlı olarak geçiriyor. Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da Milli Eğitim Müdürlüğü’müz bu çalışmayı başlatmıştır. Tabi ki bu sadece okulların çalışmasıyla gerçekleşemez, ailelere de büyük görev düşmektedir. Bu projenin amacı da aileleri de bu sürece dahil etmektir. Velilerimize de eğitim vererek, onları bilinçlendirerek çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve teknoloji bağımlılığına karşı etkili bir mücadele verilmesi planlanmıştır. Pilot okullarımızda yapılan çalışmaların sonucu bu konuda olumlu neticeler alındığını göstermektedir. Ayrıca medya kuruluşlarımızın da teknoloji bağımlılığını azaltma yönünde bilinçli yayınlar yaparak bu konuda toplumun bilinçlenmesine katkı sağlamalıdır. Bu çalışma güzel ve örnek bir çalışmadır. Emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

Toplantı sonrası Vali Karahan, Saime Aslan Anaokulu’nda sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILDI?
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışma kapsamında; öğrencilerin okuldan arta kalan zamanlarını etkili ve verimli geçirmelerini sağlamak için halk eğitim merkezlerinde spor ve sanat kursları açıldı, aylık raporlar çıkarıldı. Bunun yanında teknoloji bağımlılığını önlemek ve teknolojinin bilinçli kullanımını sağlamak amacıyla okullarda hem öğrencilere hem de velilere yönelik çalışma başlatmak için il genelinde 6 pilot okul belirlendi. Bu okullarda veli ve öğrencilere yönelik anket yapıldı, bu anketle teknoloji kullanım sıklığı ölçülerek, verilen cevaplara göre risk grubu veli ve öğrenciler tespit edildi. Bireysel ve grup olarak psikoeğitim çalışması yapıldıktan sonra tekrar son test yapıldı. Ön test ve son test ortalama puanları arasında “8” puanlık bir azalma görünce, tüm il geneline uygulamanın yapılması için çalışma başlatıldı. Ortalama puanlarda meydana gelen azalma teknoloji kullanımı sıklığının azaldığı, dolayısıyla yapılan çalışmanın etkililiği gözlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı