REKLAMI GEÇ

Veli mektubunda ‘Vatanseverlik’ vurgusu

Veli mektubunda ‘Vatanseverlik’ vurgusu

Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, veli mektubunda bu ay ‘Vatanseverlik’ teması işleyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2018 Cuma, 13:25

Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yürütülen “Eğitimde Değerler Eğitimi Programı” (EDEP) kapsamında, aileleri bilgilendirmek ve onları da sürece dâhil etmek için, her ayın başında işlenecek olan tema hakkında velilere Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından “Veli Mektubu” gönderiliyor.

Oğuz, bu ayki veli mektubuyla Denizli geneli tüm okullarda “Vatanseverlik” teması işleneceğini belirtti.

18 Mart Çanakkale Zaferi’ini anmak amacı ile ‘Vatanseverlik’ temasını işlediğini belirten Oğuz mektubunda, “Bir birey için hafıza ne ise, ulus için de “tarih” odur. Birlik, beraberlik ve iman gücüyle yokluk içinde yazılmış olan Çanakkale Zaferi, tarihsel açıdan bütün dünya toplumlarını etkilemiş destansı bir zaferdir. Her satırında atalarımızın bizim için nasıl mücadele ettikleri ve bu vatana nasıl sahip çıkmamız gerektiği üzerinde durulmuş olan İstiklal Marşı’nın kabulü de yine bu ayda gerçekleşmiştir” ifadelerine yer verdi.

Vatanseverlik ile ilgili olarak, velilerin de çocuklara zaman ayırmasını isteyen Oğuz, “Çocuklarımızın örnek alacağı ilk kişilerin aile bireyleri olduğunu hatırlatır, siz değerli velilerimizin de evinizde çocuklarınıza ayırdığınız zamanlarda; vatanseverlikle ilgili metinler okuyabilir, vatanseverlikte isim olmuş insanların hayatlarıyla ilgili sohbetler edebilirsiniz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı