REKLAMI GEÇ

Yasa yürürlükte müdür koltukları boşta

Yasa yürürlükte müdür koltukları boşta

Kamuoyunda “Dershaneler Yasası” olarak bilinen düzenleme, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayının ardından, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

/ DENİZLİHABER / 14 Mart 2014 Cuma, 12:33

“Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”un Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, bakanlık kadrolarında büyük bir değişiklik gündemde.

Yasaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında talim terbiye kurulu üyesi, müsteşar yardımcısı, genel müdür, inşaat ve emlak grup başkanı ile il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin görevleri hiçbir işleme gerek kalmadan sona erdi.

DENİZLİ’DE DURUM
Söz konusu yasanın yürürlüğe girmesiyle Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ile yardımcıları Mehmet Kıvrak, Mevlüt Kocatürk ve Reşat Erdoğan’ın görevleri sona erdi. Ayrıca 19 ilçe milli eğitim müdürü de görevden ayrıldı.

VALİ DEMİR’İN AÇIKLAMASI
Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra yapılacak uygulamayla ilgili görüştüğümüz Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Bilindiği gibi, yasanın yürürlüğe girmesi ile İl Milli Eğitim Müdürü, müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürlerinin görevleri herhangi bir uygulamaya gerek kalmadan sona erdi. Bundan sonrası için nasıl bir uygulama olacağı konusunda bakanlıktan gelecek bilgilendirmeyi bekliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı