REKLAMI GEÇ

Tüm seçkin okulları geride bıraktılar, ödülleri topladılar

Tüm seçkin okulları geride bıraktılar, ödülleri topladılar

Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi 11 Dil Sınıfı öğrencileri, Oxford University Press’in bu yıl sekizincisini düzenlediği Big Read Competition’a damga vurdu. 5 öğrencinin hazırladığı projelerden 3’ü finale kaldı. Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri, uluslararası İngilizce seviyesinin belirlenmesinde kabul gören yarışmada elde ettiği dereceyle tüm seçkin liseleri geride bıraktı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Haziran 2018 Cumartesi, 16:09

Devlet okulu olmasına ve İngilizce hazırlık sınıfı bulunmamasına rağmen Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri, katıldıkları yabancı dil özellikle yarışmalara damgalarını vurmaya devam ediyor.

Yaratıcılık, hayal gücü ve İngilizce okuma seviyesini arttırmayı amaçlayan Oxford University Press’in bu yıl sekizincisini düzenlediği Big Read Competition’a Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi 11 Dil sınıfından Yiğit Ürnez, Deniz Bora Ergün, Özge Çubukçu, Aybüke Aydeniz ve Aşkım Güllü, hazırladıkları projelerle katıldı.

342 OKULDAN 5.900 ÖĞRENCİYLE YARIŞTILAR
Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin başarılı öğrencileri, proje olarak aldıkları Oxford kitaplarından esinlenerek hazırladıkları gazete manşetleriyle yarışmaya katıldı.

Hazırladıkları gazete manşetlerinde hem yabancı dil seviyelerini, hem de haberciliğe bakış açılarını ortaya koyan Yaşar Saniye Gemici’nin 5 başarılı öğrencisi, Öğretmen Akademisi Vakfı üyelerinden oluşan jüriyi kendilerine hayran bıraktı.

Yarışmaya katılan öğrencilerden Yiğit Ürnez, Deniz Bora Ergün ve Özge Çubukçu’nun projeleri jürinin olurunu aldı ve finale kaldı.

DENİZLİ’Yİ GURURLANDIRDILAR
Uluslararası geçerliliği olan ve 5.900 öğrencinin katıldığı yarışmadan 3 final ile dönmeyi başaran Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi öğrencileri Denizli’nin gururu oldu.

Okullarında öğretmenleri ve arkadaşları tarafından karşılanan başarılı öğrencilerin madalyalarını Okul Müdürü Musa Osal taktı. Müdür Osal, Öğrencileri elde ettikleri başarı, onları yarışmaya katılmaya teşvik eden İngilizce Öğretmeni Işın Pehlivan’ı da öğrencilere kazandırdıkları ve çabalarından dolayı kutladı.

HAZIRLIK SINIFI OLMAYAN TEK OKULDUK
Çabaları ve öğrencilere kazandırdıklarıyla yarışmada elde edilen başarının önemli mimarlarından biri olan İngilizce Öğretmeni Işın Pehlivan, Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin, çoğu özel okul olan finalistlerin arasında hazırlık sınıfı olmayan tek devlet okulu olduğuna dikkat çekti. Bu başarının temelinin önceki yıllara dayandığını anlatan Pehlivan, İngilizce zümresi olarak ekip ruhuyla büyük bir özveriyle çalıştıklarını vurguladı.

Pehlivan, İngilizce eğitimi konusunda zümre olarak 4 beceriye verdikleri önemin, yapılan İngilizce aktivitelerin ve yarışmaların, dinlemeleriyle birlikte okutulan İngilizce kitapların ve 2010 yılından beri aralıksız devam eden Comenius/Erasmus projelerinin de öğrencilerin İngilizce ilgi ve seviyelerindeki artışa katkı sağladığını söyledi.

Pehlivan, İngilizce zümresi olarak bundan sonraki ulusal ve uluslararası yarışmalara daha etkin bir katılım sağlayacaklarını kaydetti.

BU BAŞARI TESADÜF DEĞİL
Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin elde ettiği başarının bir tesadüf olmadığı, yıl içinde okulda gerçekleştirilen etkinliklerle de ortaya kondu. Bir devlet okulu olmasına rağmen özellikle yabancı dil konusunda kendisini öğrencilerine adayan deneyimli öğretmenler, yıl içinde hem ilginç, hem de öğrencilerin seviyelerini yükselten etkinliklere imza attılar.

İNGİLİZCE AVI HEM EĞLENDİRDİ, HEM DE ÖĞRETTİ
Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi’nin öğrencilerine yönelik düzenlediği etkinliklerden biri de “English Hunt” (İngilizce Avı) adlı yarışma oldu. İki aşamalı gerçekleştirilen yarışmanın birinci aşamasında sınıflar kendi içinde mücadele etti, finalist grupları belirledi. İkinci aşama ise 6 finalist grubun 15 istasyondaki mücadelesine sahne oldu.

Kare kod okutarak kelime heceleme, şarkı yazma ve besteleme, kukla canlandırma, kelime avlama, bulmaca çözme, resim tasvir etme ve çizme, günlük objelerden model yaratma, şarkı dinleme ve sözlerini sıraya sokma gibi etkinliklerde yarışan öğrenciler hem keyifli vakit geçirdi, hem de İngilizce seviyelerini yükseltti.

ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLİYOR
Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi yönetim kadrosunun en önemli özelliklerinden biri de başarıyı karşılıksız bırakmaması. İngilizce Avı yarışmasının ardından da dereceye giren öğrenciler madalyalarla ödüllendirildi. Birinciliği elde eden 9-F sınıfından Miraç Burak Yıldız, Beyza Nur Altınbaş, Mehmet Ali Enes Erol, Saadet Gökçen ve Sude Güdücü’ye madalyalarını Okul Müdürü Musa Osal taktı, hepsini tek tek kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı