REKLAMI GEÇ

Yenilen müfredata uygun kitaplar Denizli’de yazılıyor

Yenilen müfredata uygun kitaplar Denizli’de yazılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yenilenen müfredata uygun yeni kitapların hazırlığına başlandı. Kitaplardan 15’i Denizli’de görev yapan öğretmen ve akademisyenlerin oluşturduğu 41 kişilik komisyon tarafından hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2017 Cuma, 13:28

 

Yeni müfredata uygun ders kitapları, 22 ayrı ilde toplamda 344 kitap olarak yazılmaya başlandı. Denizli’de de oluşturulan heyet ile Ortaöğretim Eğitim Genel Müdürlüğü’nce yeni müfredat için liselerde okutulacak olan 15 ders kitabının yazımı Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli öğretmenler ve PAÜ akademisyenlerinden oluşan 41 kişilik komisyonla gerçekleştirilecek.

Komisyon, 80.Yıl Bağbaşı Öğretmenevi’nde Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Müdür Yardımcısı Şener Bayram’ın da katılımıyla bir araya geldi.

Komisyon üyelerine seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Bakanlık tarafından yeni müfredat programının 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlandığını belirterek, 51 dersin müfredatının yenilendiğini söyledi.

Oğuz, “Değişen müfredatla birlikte liselerde okutulacak ders kitapları MEB bünyesinde görevli öğretmenlerce yazılıyor. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nce ders kitabı olarak okutulacak 15 kitabı ilimizde oluşturulan 6 komisyonda 32 öğretmen ve Pamukkale Üniversitesi’nden 9 akademisyen tarafından yazılıyor. Kitap yazma komisyonlarımız özveri ile gece-gündüz demeden tam zamanlı çalışıyorlar” dedi.

Kitapların ünite bazında hazırlandığını belirten Oğuz, “Komisyonlardaki görevli öğretmenlerimizce yazımı ve grafik çalışmaları tamamlanan üniteler Milli Eğitim Bakanlığa kontrol için beklemeden gönderiliyor. Bakanlık tarafından incelendikten sonra yapılan geri dönüşler doğrultusunda yeniden çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar gönderdiğimiz kısımlarda ülke genelindeki en az düzeltme dönüşlerini alıyoruz. İlimizin bu konuda da üst sıralarda olması bizleri onurlandırıyor. Aksi bir durum oluşmadığı sürece 2018 Ocak ayının sonlarına doğru tüm kitaplarımızın yazımı tamamlanacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da ülke genelinde ders kitabı olarak kullanılacaktır. Yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı komisyonda görevli öğretmenlerimize ve akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli’de oluşturulan komisyon tarafından yazılan kitaplar şöyle:
Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı 9, 10. sınıf
Atletizm Ders Kitabı 11, 12. sınıf
Flüt Ders Kitabı 9, 10, 11, 12. sınıf
Masa Tenisi Ders Kitabı
Müzik Öğretmen Kılavuz Kitabı 9, 10, 11. sınıf
Sosyal Bilim Çalışmaları Öğretmen Kılavuz Kitabı 10, 11, 12. sınıf

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı