REKLAMI GEÇ

Yıldızlardan yıldızsılara-2

Yıldızlardan yıldızsılara-2

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi fizik öğretmenleri Havva Han Şimşek, Tahsin Demirciler ile okul müdürü Yusuf Bakıt’ın hazırladığı “Yıldızlardan Yıldızsılara-2” TÜBİTAK projesi yarın başlıyor. Pamukkale Tripolis Otel’de gerçekleştirilecek ve bir hafta devam edecek olan proje kapsamında, 50 fizik ve fen bilgisi öğretmenine, astronomi alanında teorik ve uygulamalı eğitim verilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2016 Pazar, 17:40

Denizli Nalan Kaynak Anadolu Lisesi öğretmenlerinin bu yıl 2.sini hazırladığı TÜBİTAK Yıldızlardan Yıldızsılara proje yarın start alıyor. Pamukkale Tripolis Otel’de gerçekleştirilecek ve bir hafta devam edecek olan proje kapsamında, Türkiye genelinde yapılan başvurular arasından belirlenen 35 fizik, 15 fen bilgisi olmak üzere 50 öğretmen, astronomi alanında teorik ve uygulamaları eğitim alacak.

UYGULAMA ATÖLYELERİ KURULACAK
Eğitim süresince, İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Prof.Dr. Dursun Koçer, Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr. Zeki Arslan, Prof.Dr. Ethem Derman, Prof.Dr. Serdar Evren, Akdeniz Üniversitesi’nden Prof.Dr. Zeynel Tunca, Doç.Dr. Memduh Sami Taner, Aksaray Üniversitesi’nden Doç.Dr Özgül Keleş, HASA’dan Ümit Fuat Yıldız,OXFORD’dan Dr. Selçuk Topal, Uğur Ekizler, Mert Koçer ile Ümit Fuat Özyar, eğitime katılan 50 öğretmene, genel astronomi bilgilerinin yanısıra lise müfredatı içerisinde yer alan astronomi konularında ayrıntılı eğitim verecek.
Ayrıca eğitim süresince uygulamaları atölyeleri kurularak öğretmenler, aynalı teleskop ve mercekli teleskop yapabilme ve teleskop kullanabilme gibi konularda uygulamalı eğitim alacak.

MİTOLOJİK HİKAYELER CANLANDIRILACAK
Proje kapsamında 8 öğretmenin görev aldığı tiyatro gösterilerde sunulacak. Hierapolis Antik Tiyatro’da gerçekleştirilecek gösterilerde, milattan öncesi ve sonrası dönemlerde yaşamış astronom ve filozofların astronomi konusundaki görüşleri komedi-dram tarzında sahneleneceği eğitim süreci, 24 Temmuz’da düzenlenecek belge töreni ile sona erecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı