REKLAMI GEÇ

YÖK dekan olarak atadı sonra yanlış olmuş diye iptal

YÖK dekan olarak atadı sonra yanlış olmuş diye iptal

Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ), Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 24 saatlik dekan ataması konuşuluyor. YÖK, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına daha önce bu görevde vekaleten bulunan Prof. Dr. Yetiş Şazi Murat’ı atadı. Bir gün sonra da eski bir yazının işleme konulduğu gerekçe gösterilerek atama iptal edildi.

Engin Ünal / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2015 Salı, 15:48

PAÜ’de gündem Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ne yapılan ve 24 saat sonra iptal edilen dekan ataması. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 13 Ekim’de yapılan 2015 yılı 13’üncü toplantısında gündemde yer alan konular görüşüldü. Toplantıda, aralarında PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nin de yer aldığı 61 fakülteye oekan ataması gerçekleştirildi.

PROF. DR. MURAT ATANDI
Yükseköğretim Genel Kurulu kararıyla, PAÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanlığına 2013-2014 döneminde bu görevde vekaleten bulunan Prof. Dr. Yetiş Şazi Murat atandı. Ancak atama 24 saat sonra iptal edildi.

ESKİ BİR YAZI İŞLEME KONULDU İDDİASI
Halen PAÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Murat’ın atamasının, “2013’teki bir yazı yanlışlıkla işleme konuldu” denilerek iptal edildiği öne sürülüyor.

Ancak, geçen yıl aralık ayında vekaleten yürüttüğü dekanlık görevinden ayrılan Prof. Dr. Murat’ın, rektörlük seçiminde Hüseyin Bağcı’yı desteklemediği, atamanın da bu nedenle iptal edilmiş olacağı iddia ediliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı