REKLAMI GEÇ

Final’de sağlıklı beslenme dersi

Final’de sağlıklı beslenme dersi

Denizli Final Okulları’nda sağlıklı beslenmenin tüyolarının verildiği YE-YAŞA-ÖĞREN sloganı ile sağlıklı ve dengeli beslenme semineri gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Aralık 2015 Pazar, 11:32

Uzman Diyetisyen Nilay Coşkun’un konuşmacı olarak katıldığı YE-YAŞA-ÖĞREN başlıklı sağlıklı ve dengeli beslenme seminerine öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Uzman Diyetisyen Coşkun, sağlıklı ve uzun bir yaşamın temellerini oluşturmak, güçlü vücutları ve keskin zekaları yapılandırmak için yeme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

final_beslenme_ic

Okul döneminde sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük önem taşıdığını anlatan Coşkun, “Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır’’ dedi.

Seminerin son bölümünde öğrencilere beslenme alışkanlıklarına ilişkin sorular yönelten Coşkun, öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Final Okulları öğrencileri, beslenme ile ilgili doğru bildikleri yanlışları da öğrendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı