REKLAMI GEÇ

ODTÜ Anadolu Lisesi eğitime hazır

ODTÜ Anadolu Lisesi eğitime hazır

Seçkin akademik kadrosu ve zenginleştirilmiş öğretim programları ile 21. Yüzyıl becerileriyle donatılmış bireyler yetiştirmeyi amaçlayan ODTÜ GV Özel Denizli Anadolu Lisesi, bu yıl ODTÜ Koleji eğitim kampusunde eğitim-öğretime başlayacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 2 Eylül 2014 Salı, 12:33

2014-2015 eğitim öğretim yılında ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Denizli Anadolu Lisesi ile kaliteli ve yenilikçi bir eğitime başlayan Denizli ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları yönetimi Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı yaptı.

HEM AKADEMİK HEM SOSYAL EĞİTİM
Anadolu Lisesi’nin eğitim programları hakkında bilgilendirme yapan Denizli ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Müdürü Kenan Ömeroğlu, “Lisemizde akademik başarı düzeyine katkı sağlamak amacı ile ileri düzey eğitim sınıfları, olimpiyat çalışmaları, ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalar, destekleme programları, öğle çalışmaları, uzaktan eğitim ve akran paylaşımı uygulamaları gerçekleştirilecektir. TÜBİTAK ve Felsefe olimpiyatları, CLIMES, YRE, NAIS Challenge, IGEM, EUROMED Scola, NASA Buluş Şenliği, ODTÜ GV Özel Ankara Lisesi’nin yürütmekte olduğu çalışmalar olup, okulumuzda da yürütülecektir” dedi.
Öğrencilerin akademik uygulamaların yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler ile destekleneceğini belirten Ömeroğlu, “Bu çalışmalardan bazıları Kulüpler-MUN (Model United Nations) kapsamında, Sosyal Bilimler Günü, Fentatlon, Edebiyat Günü, Şiir Günü, Turnuvalar ve Orienteering yarışmaları düzenlenecektir” dedi.

“YABANCI DİLİ ÖNEMSİYORUZ”
ODTÜ GV Anadolu Lisesi’nde İngilizce dersinin etkin bir şekilde öğrencilere aktarılarak İngilizceyi akıcı bir şekilde konuşmalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Yabancı Dil Zümre Başkanı Zeynep Akkaş, “Lisemizde İngilizce eğitiminde iki ayrı program yürütülecek olup her iki programda da amacımız İngilizceyi etkin bir iletişim aracı olarak akıcı bir şekilde kullanılabilen, ulusal ve uluslarasarı geçerlilik kabul edilmiş İngilizce yeterlilik düzeyine ulaşmış öğrenciler mezun edebilmektir” dedi.
İngilizce derslerine ek olarak Almanca ve İspanyolca derslerinin de programların içinde olduğunu belirten Akkaş, “Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (CEFR) referans alınarak lisemize kayıt yaptıran öğrencilerimize eylül ayında bir seviye belirleme sınavı uygulanacak ve öğrencilerimiz seviyelerine göre gruplandırılacaktır. Haftada 10 ve 15 saat olacak İngilizce derslerinde öğrencilerimizin bağımsız öğrenmelerini teşvik etmek ve araştırma yapmalarını sağlamak; duygu ve düşüncelerini ifade edebilecekleri, kendi görüşlerini savunabilecekleri ve ileri sürülen farklı görüşlere yanıt verebilecekleri, yazılı ve sözlü bir ortam yaratmak en büyük amacımızdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı