REKLAMI GEÇ

Özel eğitim kurumları Ata’yı andı

Özel eğitim kurumları Ata’yı andı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde özel eğitim kurumlarında da törenlerle anıldı. Gençler Ata’larına bağlılıklarını bir kez daha yineledi, Cumhuriyet’in yılmaz bekçileri olduklarını gür bir sesle haykırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2015 Salı, 14:37

Türk halkının kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurtarıcısı, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılalı 77 yıl oldu. Tüm Türkiye bugün Ata’yla bir oldu, özlemini dile getirdi, saygısını gösterdi.

Resmi anmaların yanı sıra özel eğitim kurumlarında da gerçekleştirilen etkinliklerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk duygu dolu törenlerle anıldı.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-ugur-okullari

UĞUR OKULLARI’NDA DUYGULANDIRAN TÖREN
Denizli Uğur Okulları’ndaki anma etkinliği, saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte gerçekleştirilen saygı duruşu ile başladı, İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle devam etti.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-ugur-okullari-1

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Denizli Uğur Okulları Kurucusu Mustafa Kemal Arslan yaptı. Arslan, “Bizim ve insanlığın geleceği öğrencilerimiz dediğimde içinizde ne hissettiğinizi tartmanızı istiyorum. Bu inancı benim gibi paylaşan tüm öğrenci arkadaşlarım yarın gerçekten de bizim ve insanlığın geleceği olacaklar. Bunu hissedemeyenler bunu bir cümle olarak duyup geçenler üzgünüm ki sadece kendi yaşamının insanları olacaklar. İşte Gazi Mustafa Kemal Atatürk toplumunun ve Dünyanının geleceği olacağına yürekten inanmış insandır. Biz onu uzun yıllar nerede doğduğu ile kaç yılında doğduğu ile hangi okullarda okuduğu ile hangi savaşları verdiği ile tanıdık ama asıl olan onun ne düşündüğü ne hissettiği nasıl baktığını hedeflerini nasıl koyduğunu ve o hedeflere nasıl yürüdüğünü malesef anlayamadık. Atatürk bir pozitivist biliyorsunuz.Aklın ve bilimin öncülüğünde yürüyor. Atatürk koyduğu hedeflere inanıyor. Tarihe kısaca bakarsanız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölçeğinde bir dünya lideri olmadığını göreceksiniz. Benim önerim şudur ki eğer sizleri ve ülkeyi kurtaracak bir lider arıyorsanız ben size hiç birşey öğretememişim diyor. Evet arkadaşlar yaşamımızın Atatürk’ü olmak durumundayız. Bu bizim sanırım en aydınlık yolumuz olacak” dedi.

Arslan, “Atatürk’e” başlıklı hazırlanan andaça Atatürk’e olan duygularını yazdı. Törenler öğrencilerin okuduğu şiirler ve seslendirdiği türkülerle sona erdi.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-doga-okullari-1

DOĞA OKULLARI ATA’YI ANDI
Doğa Okulları’nda düzenlenen Atatürk’ü anma etkinlikleri, sirenlerle birlikte 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Öğrencilerin Atatürk büstüne çelenk sunmasıyla bahçede gerçekleştirilen anma etkinliklerinin ilk bölümü tamamlandı.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-doga-okullari

Doğa Okulları Konferans Salonu’nda düzenlenen ikinci bölümde ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Hatice Seyhan Ersoy yaptı. Ersoy, “Türk milleti için 10 Kasım, bir matem günü olmaktan çok, Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk’ü ve düşüncelerini anlama günüdür. O’nu anarken ve anlamaya çalışırken üzerinde durmamız gereken esas unsurlar Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’e yön veren kurucu ilkelerdir” dedi.

Konuşmanın ardından Doğa Okulları öğrencileri Atatürk ile ilgili şiirler okudu, okul korosu Ata’nın sevdiği şarkıları seslendirdi. Tören, Doğa Okulları Kurucu Temsilcisi Musa Kesici’nin “Başöğretmenimizi saygı ve özlemle anıyoruz” sözleriyle sona erdi.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-yuksekcita-1

YÜKSEKÇITA OKULLARI’NDA ANLAMLI ANMA
Yüksekçıta Okulları, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde anlamlı törenlerle andı. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat olan 09.05’te okulda iki dakika boyunca hayat durdu, bayraklar yarıya indirildi.

İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 1. sınıf öğretmeni Pelin Bilgiç yaptı. 8. sınıf öğrencisi Barkın Gönenmiş’in okuduğu Ata’ya Mektup tüm öğrenci ve öğretmenlere duygu dolu anlar yaşattı.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-yuksekcita

Birnici ve ikinci sınıf öğrencilerinin farklı temalarla oluşturdukları kompozisyonlar ise törene katılanları faklı duygulara yönlendirdi. 1. sınıflar “Atatürk’ün Işığında”, 2. sınıflar “Bağımsızlık”, 3. sınıflar “Atatürk Kalbimizde”, 4. sınıflar ” Ata’yı ziyaret”, 5. sınıflar “İzindeyiz”, 6.sınıflar “Atatürk Özgürlüktür”, 7. sınıflar “Dünyada Atatürk”, 8. sınıflar ve lise öğrencileri de “Atatürk Gençleri” temalı kompozisyonları sundular.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-upev-okullari

PEV’DE MUSTAFA KEMAL RUHU
Özel PEV Okulları, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında birbirinden güzel ve anlamlı etkinliklere imza attı. Hafta başında koridorların Atatürk resimleri ve o dönemin eşyaları ile renklenmesiyle başlayan süreç 10 Kasım’da doruk noktaya ulaştı.

Okul bahçesinde başlayan anma töreninde PEV ailesi okul öncesinden lise son sınıfa kadar tam kadro hazır bulundu. Saatlerin 09.05’i gösterdiği anlarda siren sesleri eşliğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi PEV’in bahçesinde de yaşam durdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Akademik Koordinatör Hilal Tortop anlamlı ve duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-pev-okullari-1

Ardından Özel PEV Okulları Konferans Salonu’nda ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç farklı anma programı gerçekleşti. Bu programlarda dönemin acısını yansıtan canlandırmalara, Mustafa Kemal’in yaşam öyküsüne, duygulu şarkılara ve birçok etkinliğe yer verildi.

Yer aldığı her etkinlikte Mustafa Kemal ilke ve devrimlerinin izinden giden Özel PEV Okulları, 10 Kasım’da bu ruhu canlı tutacağını kanıtladı. Mustafa Kemal’i anlama, yorumlama ve ders çıkarma mesajları ile sona eren tören izleyicilerce ayakta alkışlandı.

denizli-ozel-okullar-10-kasim-ataturku-anma-etkinlikleri-final

UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ
Denizli Final Okulları’nda gerçekleştirilen anma etkinliklerine öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Doğan Cüceloğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen anma programı saat 9’u 5 geçe 2 dakikalık saygı duruşunun ardından söylenen İstiklal Marşı’yla devam etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün resimlerinden oluşan slayt eşliğinde günün anlam ve önemi ile ilgili yapılan konuşmaları, sosyal etkinlikler kurulu yönetimindeki öğrencilerin okul korosu ile Atatürk’ün sevdiği türküleri seslendirmesi ve şiirlerin okunması izledi. Gençliğe hitabenin okunmasıyla salondaki programımız sona erdi.

ic-1

Final Okulları’nın anma etkinliği 10 Kasım Atatürk’ü Anma Koşusu ile devam etti.

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı