REKLAMI GEÇ

Avrupa 2.’si Servergazi’den

Avrupa 2.’si Servergazi’den

Antalya’da gerçekleştirilen 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman, Avrupa 2.’si olarak gümüş madalya aldı.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2014 Perşembe, 12:15

Eğitim alanındaki başarılı çalışmaları ve dereceleri ile adından sıkça söz ettiren, Denizli ve Türkiye’yi her alanda başarı ile temsil eden Özel Servergazi Okulları başarılarına bir yenisini daha ekledi. Özel Servergazi Fen Lisesi öğrencisi Feyza Duman 3. Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları’nda Avrupa 2.’si olarak gümüş madalya aldı. 

Kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla ilk kez 2012 yılında İngiltere’de düzenlenen Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatları, bu yıl Antalya’da gerçekleştirildi. Olimpiyatlarda ikinci olan Feyza Duman’ın elde ettiği başarıyı kamuoyu ile paylaşmak isteyen Özel Servergazi Eğitim Kurumları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, Servergazi Eğitim Kurumlarında başarının gelenek haline geldiğini belirterek, daha iyi başarılar için aralıksız çalıştıklarını söyledi. Her geçen yıl her dalda başarı zincirine bir halka daha eklediklerini ifade eden Yalçın, “Kız öğrencilerin matematiğe olan ilgilerini arttırmak amacıyla ilk yıl düzenlenen olimpiyatlarda 2012de Türkiye’ye bronz madalyayı Gülşah Onurla getirmiştik. 2012’de 8.sınıf öğrencisi olan ve milli takıma seçilerek büyük bir başarı örneği sergileyen Feyza Duman bu sene başarı çıtasını bir basamak daha yukarı çıkarıp Türkiye’ye gümüş madalya kazandırmanın haklı gururunu yaşamış ve yaşatmıştır. Denizli Servergazi Eğitim Kurumları olarak Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı A takımının 4 öğrencisinden 3’ünü B takımının ise 4 öğrencisinden 1’ini oluşturarak Türkiye’yi temsil eden öğrencilerin yarısının Servergaziden çıkması Denizli için Türkiye, Türkiye için Dünya ile yarışıyoruz diyebilmemize zemin hazırlamıştır” dedi.

“DENİZLİ VE TÜRKİYE İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”
Denizli ve Türkiye adını tüm dünyada en iyi şekilde duyurmak ve temsil etmek adına aralıksız çalıştıklarını ve çalışacaklarını ifade eden Yalçın, “Her sene gerek üniversite sınavlarında gerekse ulusal ve uluslararası proje ve olimpiyat yarışmalarıyla sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerde çeşitli dereceler alıyoruz. Denizli’nin adını duyurmak ve başarısını arttırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Gayretimiz ve başarılarımız, bundan sonraki yıllarda da devam edecektir. Servergazi Eğitim Kurumları olarak öğrencilerimiz için elimizden gelen her şeyi bu zamana kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu büyük başarıyı bizlere armağan eden öğrencilerimize, onu yetiştiren öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizi kutluyorum ve bundan sonraki hayatlarında başarılarının devam etmesini diliyorum” dedi.

Avrupa ikincisi Feyza Duman ise, başarının çok çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, öğretmenlerine ve Özel Servergazi Eğitim Kurumları yöneticilerine teşekkür etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı