REKLAMI GEÇ

Bolat’tan Final öğretmenlerine seminer

Bolat’tan Final öğretmenlerine seminer

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı ve Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Özgür Bolat; Denizli Final Okulları Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu Konferans Salonu’nda okul idarecileri ile öğretmenlerine “Anlama Odaklı Eğitim Sistemi” konulu bir seminer verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ekim 2014 Perşembe, 14:08

Bir gün süren ve çeşitli uygulamaları da içeren semineri Final Eğitim Kurumları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen, Denizli Final Okulları Genel Müdürü Sadi Öztekin ile okul öğretmenleri ilgiyle takip etti.

Seminerin açılış konuşmasını Final Eğitim Kurumları Kurucular Kurulu Başkanı İhsan Özen yaparken Dr. Özgür Bolat, okullarda uygulanan eğitimde öğrenmenin bilme düzeyinde kaldığını, anlama ve beceri seviyesine ulaşamadığını dile getirerek öğretmenlerden anlama modelini benimsemelerini istedi.

Dr. Özgür Bolat, okulda öğrencilerin mutlaka merak duygularının harekete geçirilmesi ve kendi deneyimlerini kazanmalarına fırsat verilmesi gerektiğini de belirterek, öğrenmenin anlama seviyesine çıkarılabileceğini dile getirdi. Fikir üreten ve ispat getiren öğrenciler yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Dr. Özgür Bolat, “Öğrencilerimiz aldıkları ham bilgiyi öz bilgiye yükseltebilmelidir. Müfredatı bilme seviyesinden anlama seviyesine çıkararak işlememiz lazım” dedi. Bolat, seminerde ayrıca anlama modeline ilişkin Denizli Final Okulları öğretmenleriyle çeşitli uygulamalar da yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı