REKLAMI GEÇ

PEV’de miniklere sanat eğitimi

PEV’de miniklere sanat eğitimi

Özel PEV Okulları okul öncesi öğrencileri farklı sanat dallarını tanımaya devam ediyor.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2014 Perşembe, 11:49

Özel PEV Okulları Okul öncesi öğrencileri, farklı sanat dallarını öğrenirken her sanat dalına uygun ürün oluşturma projelerine başladılar. İlk olarak fotoğrafçılık sanatı ile tanışan öğrenciler, ardından sanatın farklı dalları olan müzik ve dans sanatı, pandomim ve tiyatro sanatı ile heykel sanatını tanıdılar.

Farklı müzik türlerini inceleyen öğrenciler müzik aletleri ile ritm çalışmaları yaptılar. Farklı müzik aletlerinin çalınış şekillerini ve seslerini taklit ettiler.  Küçük müzisyenler “İki Müzisyen” şarkısı eşliğinde yaratıcı danslarını yaptılar. Müziğin olduğu yerde dans da olur diyerek farklı dans türleri ile ilgili videoları izlediler.

ic

Sanatlar arası keyifli yolculuk yapan Özel PEV Okulları öğrencileri pandomim ve tiyatro sanatını tanırken iki sanat dalı arasındaki benzerlik ve farklılıkları öğrendiler. Hazırladıkları maskelerle müzik eşliğinde pandomim gösterisi yaptılar. Ardından profesyonel bir tiyatro çalışması sergileyen minik tiyatrocular, sahnesi, dekoru ve kostümleri ile rollerine bürünüp oyunlarını sahneye koydular.

Son olarak heykelleri inceleyip heykeller hakkındaki görüşlerini açıklayan öğrenciler, kime heykeltıraş dendiğini öğrendiler. Heykellerin yapıldığı malzemeleri araştırdılar. Arkadaşlarının bedenlerini heykel hamuru gibi kullanarak arkadaşlarına heykel formu verdikten sonra oyun hamuru, hamur kalıbı, plastik bıçak gibi çeşitli malzemeler kullanarak üç boyutlu heykel çalışması yaptılar. Ortaya çıkan sanat eserlerini nasıl bir duygu ile yaptıklarını, heykellerin ne ifade ettiğini açıkladılar. Minik sanatçılar, sanatlar arası yolculuk yaparken kendi eserlerini oluşturmanın da keyfini yaşadılar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı