REKLAMI GEÇ

Milli Takımın yarısı SERVERGAZİ’den

Milli Takımın yarısı SERVERGAZİ’den

Avrupa Kızlar, Matematik Olimpiyatı’na katılacak Türk Milli Takımı’nın 4 öğrencisinden 2’si Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumlarından seçildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Mart 2015 Pazartesi, 12:23

TÜBİTAK tarafından “European Girls’ Mathematical Olympiad–Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı (EGMO)’nda ülkemizi temsil edecek Milli Takım belirlendi. Türkiye A Milli Takımında ülkemiz adına 4 öğrenci yarışacak ve bu dört öğrencinin ikisi Denizli Özel Servergazi Eğitim Kurumlarından. 

Özel Servergazi Eğitim Kurumları Genel Müdürü Recep Ali Yalçın, “2012’de Londra’da başlayan EGMO, 2013 yılında Lüksemburg’da yapılmıştı. Geçen yıl Türkiye ev sahibi idi ve Antalya ilimizde yapılmıştı. Servergazi olarak aralarında ABD, Japonya, Fransa, İtalya ve İspanya’nın da bulunduğu EGMO’da büyük başarılar yaşamış ve Türkiye’ye madalya kazandırmıştık” dedi. Bu sene Belarus’un Minsk şehrinde 14 Nisan’da başlayıp, 20 Nisan’da sona erecek olan 4. EGMO’da Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatı’na katılacak Türkiye Milli Takımı’nın dört öğrencisinden ikisinin Servergazi Eğitim Kurumları’ndan alınmasının kendileri için mutluluk kaynağı olduğunu belirten Yalçın, “Türkiye’nin en seçkin kız öğrencileri arasından A takımındaki dört öğrenciden ikisinin Servergazi Kurumları’ndan, dolayısıyla Denizli’den katılması hakikatten muhteşem bir hadisedir. TÜBİTAK tarafından açıklanan matematik milli takımımızın, ülkemize yine madalyalarla döneceğini biliyorum ve öğrencilerimizi şimdiden kutluyorum” dedi.

Yarışmada Türk Milli Takımını Denizli Servergazi Fen ve Anadolu Lisesi’nden 11. Sınıf öğrencileri Feyza Duman, Ayşe Pelin Özcan, İstanbul Atatürk Fen Lisesi öğrencisi Ayşegül Melike Kara ile Samanyolu Liselerinden Zehra Erdem temsil edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı