REKLAMI GEÇ

PEV’den uluslararası proje

PEV’den uluslararası proje

Özel Pamukkale Eğitim Vakfı (PEV) Okulları Hayat Boyu Öğrenme(Comenius) programı kapsamında 5 ülkenin katıldığı “Circus Eurolympiya” isimli projede ülkemizi başarı ile temsil ediyor. Her ülkede farklı bir etkinlik gerçekleştirmenin ve bu sayede kültürel alışverişi sağlamanın amaçlandığı projenin mimarı da Özel PEV Okulları. PEV Okulları’nın öğrencileri projenin ilk etkinliği olarak Mart ayında İspanya’da “Pandora’nın Kutusu” adlı oyunu sahnelediler.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 10:45

Gerçekleştirdiği proje ve etkinliklerle Denizli’nin adını Türkiye ve dünya çapında başarı ile duyuran Özel PEV Okulları, eğitimin yanı sıra sosyal projelerde de iddialı. PEV Okulları son olarak “Hayat Boyu Öğrenme(Comenius)” programı kapsamında “Circus Eurolympis” başlıklı başvuru ile Avrupa Birliği’nden destek alarak 5 ortaklı projeyi başlattı.

ic-2

2013- 2015 yılları arasında, Türkiye, Fransa, İspanya, Polonya ve Almanya’nın dahil olduğu proje kapsamında her ülkeden belirlenen okulların öğrencileri projeye dahil ülkelere giderek oradaki aktivitelere katılacak. Denizli PEV Okulları İngilizce Zümre Başkanı Erdal Turgut, proje hakkında detaylı bilgi verdi. Projenin çok ortaklı ve öğrenciler için çok faydalı olduğuna dikkat çekti. Öğrencilerin farklı kültürler görüp yaşamasının faydalı olduğuna dikkat çeken Turgut, “Hayat Boyu Öğrenme (Comenius)” projemize bu yıl başladık. Projemiz 2013-2015 yıllarını kapsayacak. Türkiye, İspanya, Fransa, Almanya ve Polonya’nın katıldığı 5 ortaklı bir projeye her ülkeden beş veya altı öğrenci katılıyor.” dedi.

ic-7

Projenin ilk olarak Denizli’den çıktığını ve daha sonra “Circus Eurolympiya” başlıklı başvuru ile uluslararası boyut kazandığını ifade eden Turgut, “Projemiz ilk olarak, ‘Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarını nasıl canlandırabiliriz? Nasıl tekrar hayata geçirebiliriz?’ düşüncesiyle ortaya çıktı. Projenin daha iyi ve daha etkili olabilmesi için,“Comenius”programı kapsamına sokulmasının doğru olacağını düşündük. Farklı ülkeler ile daha etkili olacağını düşünerek, ortaklarımızı bulduk ve çalışmalarımıza başladık. Proje ortaklarımızın belirlenmesinden sonra ortaklarımız ile Denizli’de ön toplantı yaptık. Detayları konuşup projelerimizi anlattık ve başladık. Mart ayının son haftasında da ilk etkinliği İspanya’da gerçekleştirdik” dedi.

ic-5

İLK PROJE PANDORA’NIN KUTUSU
İspanya’da gerçekleşen ilk projenin Antik Yunan Mitolojisi’nin önemli eserlerinden “Pandora’nın Kutusu” adlı oyunun sahnelenmesi olduğunu vurgulayan Turgut: “İspanya’da Pandora’nın Kutusu adlı tiyatro gösterisini sahneledik. Konumuz Yunan Mitolojisindendi. Okulumuzdan katılan altı öğrenci, diğer ülkelerden gelen öğrencilerle bu oyunu başarılı bir şekilde oynadılar. Farklı ülkelerden, kültürlerden, yaşam tarzlarından gelen öğrencilerin bu oyunu güzel ve başarılı bir şekilde sergilemesi bizleri çok mutlu etti. Birbirini daha önce hiç tanımayan otuz öğrencinin bu denli başarılı bir sahne performansı ve uyum sergilemesi bizleri gururlandırdı.” dedi.

ic-1

“ÖĞRENCİLER YENİ TECRÜBELER KAZANDI”
Bu etkinliklerin öğrenciler için çok faydalı olduğuna dikkat çeken Turgut: “Bu etkinliğin öğrenciler açısından kazanımı tartışılamayacak kadar çok. Projenin İspanya etabı çok verimli ve faydalı geçti. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerde oradaki ailelerin evlerinde kaldı. Bu ayrıntı, çocuklarımız için farklı bir tecrübe oldu. Öğrencilerimiz böylelikle oradaki yaşantıyı birebir tecrübe ederek tanıma ve yakından görme fırsatı buldular. Oradaki yaşam tarzını yakından inceleyerek, onlarla birlikte vakit geçirdiler ve aileden biri oldular.” dedi.
PEV Okullarında öğrencilerin, İngilizce, Almanca ve İspanyolca olmak üzere üç farklı yabancı dilde eğitim aldıklarını ve uluslararası projeler sayesinde de öğrencilerin öğrendikleri dilleri daha aktif bir şekilde kullanma fırsatı bulduklarını dile getiren Turgut: “Öğrencilerimiz okulda üç farklı dilde eğitim alıyor. Ortaklarımızda bu ülkeler olduğu için orada iletişim konusunda çok sıkıntı yaşamıyorlar. Öğrencilerimiz proje sayesinde öğrendikleri dilleri o ülkelerde pratik yaparak geliştirme fırsatı buldu. Öğrencilerimizin özgüvenleri arttı. Oradaki çocuklara da bizim öğrencilerimiz Türkçe öğretmeye çalıştılar” dedi.

ic-4

“ÜLKELER, KÜLTÜREL GEZİLER DÜZENLİYOR”
Etkinliğin gerçekleşeceği ülkenin kendi kültürel güzelliklerini, gerçekleştirdikleri sosyal geziler ile tanıttıklarını dile getiren Turgut: “Etkinlik kapsamında gittiğimiz ülkelerde, ülkeler kendi kültürel miras ve güzelliklerini göstermek amacıyla çeşitli geziler düzenliyor. Öğrencilerimiz bu sayede o ülkelerin tarihi ve kültürel güzelliklerini görürken aynı zamanda o ülkeler hakkında daha detaylı bilgiler ediniyor. Böylelikle öğrencilerimizin kültürleri artıyor.” dedi.

ic-6

“DENİZLİ PEV OKULLARI, TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDİYOR”
Öğrencilerin ve proje yöneticilerinin bu proje ile Denizli ve Türkiye’yi temsil ettiğini vurgulayan ve projelerinin 2015 yılının Haziran ayına kadar devam edeceğini ifade eden Turgut: “Projemizin ilk ayağını İspanya ile gerçekleştirdik. Sırasıyla Fransa, Polonya, Almanya ve son olarak da Türkiye’de gerçekleştireceğimiz etkinlik ile projemizi tamamlayacağız. Projenin finalini Türkiye’de yapacak olmamız bizim için büyük bir şans. Final için titiz bir şekilde hazırlanıyoruz. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız.” dedi.

“HER ÜLKEDE FARKLI ETKİNLİK”
Proje kapsamında her ülkenin farklı aktiviteler gerçekleştirdiğini hatırlatan Turgut: “Her ülkenin kendi içinde ayrı projesi, konusu ve aktivitesi var. Fransa’da öğrencilerimiz, binicilik ile ilgili bir faaliyete katılacaklar. Polonya’da şarkı ve şiir yarışmasına katılacaklar. Almanya’da ise sirk gösterisi yapılacak. Ülkemizde ise unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunlarımızı gösterip oynayacağız. Finali de Pamukkale’de düzenleyeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

“YENİ ÜLKE, YENİ KÜLTÜRLER”
ic-9Proje kapsamında İspanya’da gerçekleştirilen etkinliğe katılan öğrencilerden Başak Bekçi:“Bu proje sayesinde farklı ülkelerdeki farklı kültürleri gördük ve yaşadık. Okulumda öğrendiğim farklı dillerde pratik yapma fırsatım oldu. Oradaki yaşamı ve ülkemiz ile arasındaki farkları gördüm. Uluslararası bir ortam oluştu. Bu ortamda bulunmak bizlere çok faydalı oldu. Oyunumuz İngilizce olduğu için pratik yapmamızı ve İngilizceyi daha etkin kullanabilmemizi sağladı. Oynadığımız “Pandora’nın Kutusu” adlı oyun ile umudun her zaman var olduğunu gördük. İspanya’da gerçekleştirdiğimiz gezilerde ülkenin kendi tarihine ve kültürel miraslarına nasıl sahip çıktığını gördük. Çünkü gittiğimiz her yerde tarihi binalar ve kalıntılar vardı.” dedi.

“YENİ ÜLKE, YENİ DOSTLUKLAR”
ic-8Projeye katılan öğrencilerden Adil Berk Öksüz: “İspanya’daki proje bana yeni arkadaşlıklar sağladı. Oradaki eğitimi gördüm, başka bir okula gittim. İspanyol aileler ile birlikte yaşadık ve yaşam tarzlarını gördük. Ülkemiz ile İspanya’yı karşılaştırma yaptığımız zaman İspanya’da daha rahat ve modern bir eğitim var. Yaşam tarzları çok rahat.İnsanları çok saygılı ve hoşgörülü. Orada tanıştığımız arkadaşlarımız ile hala görüşüyoruz ve konuşuyoruz, yeni dostlar edindik.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı